Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

21.6.17

Συνάντηση του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης με Πρέσβεις της ΕΕ

Συνάντηση του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης με Πρέσβεις της ΕΕ


Συνάντηση εργασίας με τους Πρέσβεις των Κρατών-Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατόπιν πρωτοβουλίας του Πρέσβη της Μάλτας, Joseph Cuschieri, στο πλαίσιο της Προεδρίας του Συμβουλίου της EE, που ασκεί η χώρα του, είχε σήμερα ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης.
Ο Αντιπρόεδρος ενημέρωσε για τα αποτελέσματα του Eurogroup της 15ης Ιουνίου και παρουσίασε τις κυβερνητικές προτεραιότητες της επόμενης περιόδου, στη βάση των προοπτικών που διανοίγονται για τη χώρα μετά τη ολοκλήρωση της 2ης αξιολόγησης του Προγράμματος.
Ο κ. Δραγασάκης τόνισε ότι η συνολική αποτίμηση του Eurogroup είναι θετική. Μειώνει σημαντικά την αβεβαιότητα, εδραιώνει συνθήκες σταθερότητας και προσφέρει μεγαλύτερη ορατότητα για το μέλλον.
Στο τελευταίο Eurogroup, για πρώτη φορά στα χρόνια της κρίσης, καταγράφηκε ρητά η δέσμευση όλων των μερών για οριστικό τερματισμό του Προγράμματος τον Αύγουστο του 2018 και βιώσιμη έξοδο στις αγορές για δανεισμό.
Παράλληλα, σαφής είναι η μετατόπιση του ενδιαφέροντος από τη δημοσιονομική προσαρμογή στην επιτάχυνση της αναπτυξιακής διαδικασίας. Η ολοκλήρωση της Αναπτυξιακής στρατηγικής και η δημιουργία Εθνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας θα αποτελέσουν πυλώνες του νέου παραγωγικού υποδείγματος και της νέας παραγωγικής ταυτότητας της χώρας.
Στο πλαίσιο αυτό, έπειτα από ζωηρό ενδιαφέρον που παρουσιάστηκε και κατόπιν σχετικών ερωτήσεων των Πρέσβεων, η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από το ζήτημα της ανάπτυξης και των παραγόντων που θα συμβάλλουν στην ενίσχυση των επενδύσεων. Στην κατεύθυνση αυτή, ο Αντιπρόεδρος μίλησε για το νέο περιβάλλον που δημιουργείται, θέτοντας ως κύριους στόχους την προσέλκυση επενδύσεων και τη δραστική μείωση της ανεργίας. Όπως σημείωσε, υπάρχουν σημαντικά περιθώρια βελτίωσης, όμως ήδη γίνονται στοχευμένες ενέργειες για τη βελτίωση του επενδυτικού κλίματος.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης