Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

1.6.17

Στη Βουλή ο νόμος για τα Επιμελητήρια τις επόμενες μέρες, εξήγγειλε ο Δ. Παπαδημητρίου

Στη Βουλή ο νόμος για τα Επιμελητήρια τις επόμενες μέρες, εξήγγειλε ο Δ. Παπαδημητρίου

Οι δυνατότητες παραγωγικής ανασυγκρότησης και αξιοποίησης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Φθιώτιδας, αναζητήθηκαν στο πλαίσιο των επαφών και συναντήσεων που είχε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Νίκος Παπαδημητρίου, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Λαμία.
Ο υπουργός, είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας Θύμιο Καραΐσκο, τον δήμαρχο Λαμιέων Νίκο Σταυρογιάννη καθώς και με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας Αλέκο Διαμαντάρα και μέλη της διοίκησης.
Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, τέθηκαν μια σειρά από ζητήματα που έχουν σχέση με την αξιοποίηση δυνατοτήτων της Φθιώτιδας και άπτονται αρμοδιοτήτων του υπουργείου, όπως οι ιαματικές πηγές και ο εναλλακτικός τουρισμός, ο δευτερογενής τομέας και η μεταποίηση αλλά και θέματα που έχουν σχέση με τις υποδομές.
Στη συνάντηση μάλιστα με τον αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας, κατατέθηκε για ακόμη μια φορά το αίτημα να περάσει αρμοδιότητα της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, κάτι στο οποίο ο υπουργός Οικονομίας ήταν αρνητικός, εκφράζοντας παράλληλα την εμπιστοσύνη του στη διοίκηση που ορίστηκε πριν από λίγο χρονικό διάστημα.
Επίσης, στη συνάντηση που είχε ο κ. Παπαδημητρίου με τη διοίκηση του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας τέθηκε το ζήτημα του νέου νόμου για τη λειτουργία των Επιμελητηρίων, με τον υπουργό να προσδιορίζει ότι εντός των επόμενων ημερών θα κατατεθεί στη Βουλή και στόχος είναι να ψηφιστεί μέχρι το τέλος του μήνα. Προσέθεσε μάλιστα ότι ο νέος νόμος κινείται στην κατεύθυνση της διατήρησης του υφιστάμενου αριθμού των επαγγελματικών και βιοτεχνικών επιμελητηρίων της χώρας, τη θέσπιση περιφερειακών συμβουλίων, άφησε ωστόσο ανοικτό το θέμα της εφαρμογής της απλής αναλογικής για την εκλογή των νέων διοικήσεων.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης