Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

25.7.17

θέλουμε η Ελλάδα να επανέλθει στην κανονικότητα και να συνεχίσει την πορεία της» τόνισε ο Πιερ Μοσκοβισί, Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Είμαστε στο πλευρό σας, θέλουμε η Ελλάδα να επανέλθει στην κανονικότητα και να συνεχίσει την πορεία της» τόνισε ο Πιερ Μοσκοβισί, Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρμόδιος για Οικονομικές και Δημοσιονομικές Υποθέσεις,
τη Φορολογία και τα Τελωνεία, κατά την συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο στο Προεδρικό Μέγαρο, με την οποία ξεκίνησε τον μαραθώνιο επαφών του στην Αθήνα.
 Ο κ. Μοσκοβισί έκανε λόγο για εκπληκτική βελτίωση στην κατάσταση της Ελλάδας, υπογραμμίζοντας ότι υπάρχει συμφωνία, η οποία δόθηκε εκ μέρους του ΔΝΤ, των δανειστών μετά από τα 140 μέτρα που ψηφίστηκαν από την Ελλάδα.
 «Η Ελλάδα, βρίσκεται σήμερα σε μια εξαιρετική θέση, το ΔΝΤ επίσης έχει συμφωνήσει με αυτό. Επανέρχεται σιγά-σιγά στις αγορές» σημείωσε ο Ευρωπαίος επίτροπος, υπογραμμίζοντας ότι σηματοδοτείται μια νέα φάση στις σχέσεις της, τόσο με την Ευρωπαϊκή Ένωση, όσο και με την διεθνή Κοινότητα.
 Ωστόσο, παρατήρησε ότι δεν έχουμε φθάσει ακόμα στο τέλος της διαδρομής, χρειάζεται συνέχεια της προσπάθειας για να ολοκληρώσουμε το πρόγραμμα σε έναν χρόνο περίπου.
«Η Ελλάδα είναι μια χώρα που παρακολουθούμε, αγαπάμε αλλά θα πρέπει να συμμεριζόμαστε τους ίδιους κανόνες, ώστε να μοιραστούμε και τα ίδια οφέλη» ανέφερε και πρόσθεσε ότι «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ήταν πάντα στο πλευρό σας, θα συνεχίσουμε να είμαστε στο πλευρό σας, θα συνεχίσουμε να σας βοηθούμε και αυτό θα το μεταφέρω κατά τις επικείμενες συναντήσεις μου με τον κ. Τσίπρα, τον κ. Μητσοτάκη και τον κ. Στουρνάρα».
 Καταλήγοντας υπογράμμισε ότι «η Κομισιόν και εγώ είμαστε στο πλευρό σας. Θέλουμε η Ελλάδα να επιστρέψει στην κανονικότητα και να συνεχίσει την πορεία της. Μπορείτε να υπολογίζετε σε εμάς».
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ευχαρίστησε τον κ. Μοσκοβισί για την επίσκεψή του στην Ελλάδα, με αντικείμενο τη διευκόλυνση της πορείας της ελληνικής οικονομίας, καθώς και για όσα έχει κάνει μέχρι σήμερα για την χώρα μας.
«Μην ξεχνάτε ότι αυτό που κάνατε για την Ελλάδα και εσείς και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, είναι κάτι που αφορά την Ευρωζώνη, κάτι που αφορά την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση. Γιατί εάν είχε αποτύχει η πορεία της Ελλάδας, αυτό θα ήταν κάτι που θα έβλαπτε την πορεία όλης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όλης της Ευρωζώνης. Επομένως, το επαναλαμβάνω. Όσα κάνατε, όσα έκανε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, είναι και για το μέλλον, και για τη συνοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της ίδιας της Ευρωζώνης» υπογράμμισε ο κ. Παυλόπουλος, απευθυνόμενος στον κ. Μοσκοβισί.
«'Ο,τι συμφωνήσαμε θα το τηρήσουμε στο ακέραιο. Και περιμένουμε με βάση τον χρόνο που έχουμε συμφωνήσει, ότι όταν θα έρθει η ώρα αυτή και από την πλευρά των εταίρων μας, θα γίνει αυτό που πρέπει σχετικά με το ζήτημα του ελληνικού χρέους» τόνισε ο Πρόεδρος.
 Όπως υπενθύμισε, όλοι γνωρίζουμε ποια είναι η άποψη ακόμα του Διεθνούς Νομισματικού ταμείου- ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους- άρα πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες όταν θα έρθει ο καιρός. «Μέχρι τότε, επαναλαμβάνω, η Ελλάδα θα εκπληρώσει τις δικές τις υποχρεώσεις όπως συμφωνήσαμε» σημείωσε.
Συνεχίζοντας, ανέφερε ότι η Ελλάδα τάσσεται υπέρ της προσπάθειας για να ενισχυθεί θεσμικά το Eurogroup και συμπλήρωσε ότι πρέπει να αποκτήσει θεσμική υπόσταση, πολύ πιο ισχυρή, από αυτή που έχει σήμερα.
«Είναι θέμα Δημοκρατίας, είναι θέμα προσαρμογής στους κανόνες του Ευρωπαϊκού Κράτους Δικαίου» επισήμανε και παρατήρησε ότι η θεσμική ενίσχυση του Eurogroup, η πλαισίωση του Eurogroup με κανόνες Δικαίου, σύμφωνα με τους οποίους μπορεί να λειτουργεί είναι και προς όφελος του ιδίου του Eurogroup.
Τέλος, συνεχάρη τον κ. Μοσκοβισί για τον τρόπο που έχει ασκήσει τα καθήκοντά του γενικότερα για την Ευρωπαϊκή Ένωση, για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως αρμόδιος Επίτροπος.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης