Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

4.7.17

Ν. Ξυδάκης: Ελπίζουμε κάποια τυπικά εμπόδια σχετικώς με τον ΕΔΟΕΑΠ να επιλυθούν σύντομα

Ν. Ξυδάκης: Ελπίζουμε κάποια τυπικά εμπόδια σχετικώς με τον ΕΔΟΕΑΠ να επιλυθούν σύντομα

«Δεν απαιτείται νέα νομοθετική ρύθμιση. Υπήρξαν κάποια τυπικής ισχύος εμπόδια που ελπίζουμε ότι θα επιλυθούν σύντομα. Θα πρέπει ωστόσο να είμαστε σε θέση για μια λύση σταθερή και μόνιμη για τον ΕΔΟΕΑΠ. Και εδώ θέλουμε την συνδρομή και συμπαράσταση όλων», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης, σχετικώς με την κοινή τροπολογία βουλευτών της ΔΗΣΥ, του Ποταμιού και της Ένωσης Κεντρώων για την επίλυση προβλήματος που προέκυψε με το δάνειο στον Οργανισμό από τον ΕΦΚΑ.
Την σχετική τροπολογία των βουλευτών, Ανδρέα Λοβέρδου (ΔΗΣΥ), Γιώργου Αμυρά (ΠΟΤΑΜΙ) και Γιώργου Κατσιαντώνη (Ένωση Κεντρώων) απέρριψε εκ μέρους της κυβέρνησης, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γ. Αμανατίδης, λόγω της εκπρόθεσμης κατάθεσής της αλλά και εύλογης απουσίας του αρμόδιου υπουργού, ευλόγως καθώς η ρύθμιση κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του ΥΠΕΞ. Η τροπολογία, προέβλεπε την δυνατότητα ο ΕΦΚΑ ως εξασφάλιση του δανείου «να μπορεί να λάβει απαιτήσεις που έχει ο ΕΔΟΕΑΠ από οφειλέτες του» καθώς ο ΕΦΚΑ να μπορεί να τις εισπράξει κατά τον Κώδικα Εισπράξεων Εσόδων.
Ο κ. Ξυδάκης, κάλεσε τις πολιτικές δυνάμεις να συνδράμουν για μια σταθερή και μόνιμη λύση για τον ΕΔΟΕΑΠ, ιδίως δε την ΝΔ, η οποία -όπως υπενθύμισε - δεν είχε ψηφίσει την ρύθμιση για την παροχή έντοκου δανείου 10 εκατ. ευρώ στον Οργανισμό από τον ΕΦΚΑ.
Εκ μέρους της ΔΗΣΥ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, Θανάσης Θεοχαρόπουλος είπε πως «εάν σήμερα η κυβέρνηση δεν είναι σε ετοιμότητα να κάνει αποδεκτή την τροπολογία αυτή, από αύριο θα πρέπει να ξεκινήσει μια διακομματική προσπάθεια προκειμένου να βρεθεί μια νομοθετική λύση στο πρόβλημα του ΕΔΟΕΑΠ».

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης