Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

15.9.17

Σ. Φάμελλος: Ενιαίο σύστημα αντιμετώπισης ναυτικών ατυχημάτων με Ισραήλ και Κύπρο

Σ. Φάμελλος: Ενιαίο σύστημα αντιμετώπισης ναυτικών ατυχημάτων με Ισραήλ και Κύπρο


Άμεσα αντέδρασε το Λιμενικό Σώμα για την πετρελαιοκηλίδα στον Σαρωνικό, αφού μέσα σε λίγες ώρες, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλο, τοποθέτησε φραγμό για να περιορίσει την ρύπανση.
«Το θεσμικό πλαίσιο στο επίπεδο του λιμενικού σώματος, είναι πλήρες όσον αφορά την αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων» είπε ο υπουργός δίνοντας το χρονοδιάγραμμα της επιχείρησης, σε δηλώσεις που έκανε στο περιθώριο διημερίδας στην 82η ΔΕΘ, με θέμα «Οι νομοθετικές εξελίξεις και εφαρμογές στο χώρο της ανακύκλωσης, της κομποστοποίησης και της πρόληψης».
«Στις 2.30 τα ξημερώματα της Κυριακής έγινε η βύθιση, στις 6 το πρωί υπήρχε ήδη συμβόλαιο με εταιρία αντιμετώπισης της πετρελαιοκηλίδας, στις 7 το πρωί πετούσε αεροπλάνο πάνω από την περιοχή για διάγνωση της κατάστασης. Στις 9 είχαν οι δύτες βιντεοσκοπήσει το ναυάγιο και στις 9.45 το πρωί της Κυριακής, υπήρχε ο πρώτος φραγμός» ανέφερε ο κ. Φάμελλος.
Σύμφωνα με τον υπουργό, μέχρι το τέλος του χρόνου αναμένεται να υπάρξει ένα ενιαίο σύστημα αντιμετώπισης ατυχημάτων στη Μεσόγειο, μετά από διαβουλεύσεις που έχει αναλάβει το υπουργείο με το Ισραήλ και την Κύπρο. Όσον αφορά το θέμα της διημερίδας που συνδιοργανώνουν το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) και ο Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ), ο κ. Φάμελλος τόνισε ότι «πρέπει όλοι να αλλάξουμε τρόπο ζωής» και από τα 15 κιλά τον χρόνο που ανακυκλώνει σήμερα ο Έλληνας πολίτης, να φτάσει τα 130 που ανακυκλώνει ο μέσος Ευρωπαίος.
«Μην ξεχνάμε ότι το 83% των προϊόντων που μπαίνουν στη ζωή μας - δηλαδή στην κατανάλωση - θάβονται. Αυτή είναι η απώλεια που έχει η κοινωνία σήμερα» είπε χαρακτηριστικά. Μάλιστα, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννη Τσιρώνη, ο οποίος μίλησε στην διημερίδα, «τα υλικά που πετιούνται, με συντηρητική εκτίμηση είναι πιθανόν ότι αξίζουν 500 εκατομμύρια ευρώ».

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης