Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

11.10.17

Στα 372 εκατ. ευρώ η χρηματοδότηση της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Στα 372 εκατ. ευρώ η χρηματοδότηση της Περιφέρειας Θεσσαλίας


«Συνολικά μέχρι σήμερα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας έχουμε ενταγμένους προϋπολογισμούς, που χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, με 372 εκατ. ευρώ, ενώ ήδη έχουν πληρωθεί τα 128 εκατ. Ευρώ», δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 FM».
Ο κ. Αποστόλου -ο οποίος συναντήθηκε χθες με αγρότες της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στο πλαίσιο του 4ου Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση, που πραγματοποιείται στη Λάρισα- σημείωσε ότι η συζήτηση, διάρκειας έξι ωρών, επικεντρώθηκε σε προτάσεις για την ανασυγκρότηση του αγροτικού χώρου από αναπτυξιακής πλευράς, καθώς, όπως εξήγησε, «ήδη έχουμε ένα πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης, από το οποίο έχουμε εκχωρήσει το 37% (σ.σ. των πόρων για δημόσιες και ιδιωτικές αναπτυξιακές παρεμβάσεις) στις Περιφέρειες και σε κάθε περιφέρεια που πηγαίνουμε εξειδικεύουμε και ανοίγουμε όλα τα μέτρα και τις δράσεις, καλώντας τους αγρότες και τους φορείς τους να συμμετέχουν».
«Η συζήτηση χθες στράφηκε γύρω από θέματα, τα οποία έχουν σχέση και με την ένταξη των νέων αγροτών, ώστε να δούμε πώς ένα μεγάλο μέρος από τους επιλαχόντες θα ενταχθεί στο μέτρο που αφορά την ανανέωση καλλιέργειας», γνωστοποίησε ο υπουργός, μιλώντας πάντα στο «Πρακτορείο 104,9 FM». Διευκρίνισε επίσης πως μετά τη σχετική προκήρυξη για όλη την Ελλάδα, έχει καταβληθεί το 70% της προβλεπόμενης δαπάνης σε όσους επιλέχθηκαν. «Από εκεί και πέρα υπάρχουν Περιφέρειες που δεν κάλυψαν τα ποσά και βεβαίως πρέπει να τους δώσουμε τη δυνατότητα να επαναπροκηρύξουν το υπόλοιπο ποσό. Υπάρχουν περιφέρειες που έχουν επιλαχόντες, γι' αυτό θα δούμε τι ποσό θα απορροφηθεί και αυτό που θα περισσέψει θα το φέρουμε σε άλλες περιφέρειες, για να καλύψουμε περισσότερους επιλαχόντες. Επίσης, έχουμε ήδη δεσμεύσει ένα ποσό, το οποίο δεν προκηρύξαμε, γιατί ξέραμε ότι θα υπάρχουν επιλαχόντες», προσέθεσε.
Ο κ. Αποστόλου επισήμανε ότι αύριο το πρωί ξεκινά στη Βουλή η συζήτηση την νομοθετικής πρωτοβουλίας για την υποχρεωτική αναγραφή της χώρας προέλευσης σε προϊόντα ιδιαίτερα της κτηνοτροφίας, «που είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό εργαλείο, για να χτυπήσουμε τις ?ελληνοποιήσεις?», ενώ «ταυτόχρονα έχουν ενταθεί οι έλεγχοι και με τον ΕΛΟΓΑΚ και με συνεργεία σε συνεννόηση με το υπουργείο Ανάπτυξης, στα θέματα εμπορίου».
Ερωτηθείς εάν φέτος αναμένονται δυναμικές αγροτικές κινητοποιήσεις, σημείωσε ότι όλες οι συναντήσεις που έχει με τους αγρότες είναι πολύωρες και με μεγάλη συμμετοχή. «Την περίοδο μετά τα Χριστούγεννα αποτιμάται το εισόδημα και οι αγρότες έχουν μπει σε μία εθιμική λογική, αλλά γενικά δεν υπάρχουν αυτές οι προθέσεις για κινητοποιήσεις, όπως εκείνες που είχαμε ζήσει παλιότερα», εξήγησε.
*Τη συνέντευξη πήραν η Σοφία Παπαδοπούλου και ο Κώστας Παπαδάκης
**Επιμέλεια: Σμαρώ Αβραμίδου

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης