Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

18.10.17

Συνάντηση του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης με την Πρέσβη της Σλοβακίας

Συνάντηση του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης με την Πρέσβη της Σλοβακίας

Συνάντηση με την Πρέσβη της Δημοκρατίας της Σλοβακίας στην Αθήνα, Iveta Hricova είχε, σήμερα Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης.
Οι δύο πλευρές αναφέρθηκαν στις προοπτικές ενίσχυσης των διμερών οικονομικών σχέσεων και διερεύνησαν τις σχετικές δυνατότητες, με έμφαση στους αναπτυξιακούς θεσμούς, στον τουρισμό και στις υπηρεσίες Υγείας.
Η Πρέσβης της Σλοβακίας έδειξε ενδιαφέρον για τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η Ελληνική Κυβέρνηση για την επιτάχυνση της ανάπτυξης. Ο Αντιπρόεδρος, ενημερώνοντας την κυρία Hricova, τόνισε ότι στη νέα φάση για την οικονομία, προτεραιότητα της Κυβέρνησης είναι η ανάδειξη ενός νέου υποδείγματος Δίκαιης και Βιώσιμης Ανάπτυξης.
Ο κ. Δραγασάκης υπογράμμισε ότι η ανάπτυξη είναι όχι μόνο οικονομική αλλά και κοινωνική διαδικασία, η οποία προϋποθέτει την ενεργή συμμετοχή όλων. Στο πλαίσιο αυτό, έκανε ειδική αναφορά στα Περιφερειακά Αναπτυξιακά Συνέδρια και στις σημαντικές δυνατότητες που προκύπτουν για τη δημιουργία παραγωγικών συμπλεγμάτων σε περιφερειακό επίπεδο.
Στην κατεύθυνση αυτή συζητήθηκε, ακόμη, η ενίσχυση των επενδυτικών κινήτρων, με στόχο την προσέλκυση ξένων επενδύσεων.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης