Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

9.10.17

Άρχισε στην Ολομέλεια η συζήτηση του νομοσχεδίου για την αλλαγή φύλου

Άρχισε στην Ολομέλεια η συζήτηση του νομοσχεδίου για την αλλαγή φύλου


Με τους εισηγητές των κομμάτων άρχισε στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου, η οποία θα ολοκληρωθεί αύριο με την ψήφισή του.
Στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης βρίσκεται η επίμαχη διάταξη που δίνει τη δυνατότητα αλλαγής φύλου από τα 15 έτη. Η σχετική διάταξη έχει προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις τόσο βουλευτών της συγκυβέρνησης όσο και κομμάτων της αντιπολίτευσης, με την ΝΔ να έχει προαναγγείλει την κατάθεση δικής της τροπολογίας η οποία, μεταξύ άλλων, θα προβλέπει ότι το όριο ηλικίας για αλλαγή φύλου θα είναι μετά τα 18 έτη.
Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου έχουν ταχθεί ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι. Κατά η ΝΔ, η Χρυσή Αυγή, το ΚΚΕ και η Ένωση Κεντρώων. Από την πλευρά πάντως της συγκυβέρνησης, οι βουλευτές των ΑΝΕΛ διευκρίνισαν ότι δεν πρόκειται να υπερψηφίσουν το άρθρο που αφορά την αλλαγή φύλου στα 15 με τον Κώστα Κατσίκη να εμφανίζεται κάθετα αντίθετος στη νομική αναγνώριση όσων θέλουν να αλλάξουν φύλο.
Ενστάσεις επί της επίμαχης διάταξης έχουν εκφράσεις επίσης οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Νίνα Κασιμάτη, Μάρκος Μπόλαρης και Γεωργία Γεννιά.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης