Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

1.11.17

Ν.Παππάς: Μέχρι τέλους έτους ο διαγωνισμός για αδειοδότηση καναλιών


Ν.Παππάς: Μέχρι τέλους έτους ο διαγωνισμός για αδειοδότηση καναλιών
«Μετά την ψήφιση της τροπολογίας μπαίνουμε στη τελική ευθεία για την αδειοδότηση των καναλιών και μέχρι τέλους τους έτους θα έχουμε τη διεξαγωγή του πολυθρύλητου διαγωνισμού».
Αυτό τόνισε στη Βουλή ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, υπεραμυνόμενος της τροπολογίας για τις αδειοδοτήσεις των καναλιών που κατατέθηκε στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος για την ανακύκλωση.

Από την πλευρά τους, τα κόμματα της αντιπολίτευσης άσκησαν έντονη κριτική για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο θέμα της αδειοδότησης των καναλιών καταλογίζοντάς της προχειρότητα και σκοπιμότητες.
ΝΔ, ΔΗΣΥ, ΚΚΕ και Ποτάμι, ζήτησαν ενδελεχή προληπτικό έλεγχο του πόθεν έσχες των υποψηφίων καναλαρχών.

Ο κ. Παπάς, επισήμανε ότι η ψήφιση της τροπολογίας με τις βελτιωμένες νομοτεχνικές αλλαγές, που προέκυψαν μετά από μια εκτεταμένη και εξαντλητική διαβούλευση με το ΕΣΡ το οποίο έχει και την ευθύνη της διαγωνιστικής διαδικασίας, θα βάλει επιτέλους τέλος στη παραβίαση του Συντάγματος, που ήταν ντροπή για τη χώρα.
Παράλληλα διαβεβαίωσε ότι «θωρακίζεται περαιτέρω ο έλεγχος του "πόθεν έσχες" των υποψήφιων καναλαρχών και τόνισε ότι διασφαλίζεται πως κατά τη διάρκεια της 10ετούς ισχύς της άδειας δεν θα υπάρξει από την Πολιτεία μονομερής παραβίαση των συμφωνηθέντων.

Έκανε δε έκκληση σε όλα τα κόμματα να στηρίξουν την τροπολογία, τονίζοντας ότι έτσι το πολιτικό σύστημα θα στείλει ένα σήμα ότι δεν επιτρέψει να υπονομευθεί η διαδικασία και να συνεχίζεται η παραβίαση του Συντάγματος.

«Δεν έμεινε τίποτα όρθιο από το νόμο Παππά. Ξηλώνετε και δεν μετανιώνετε», αντέτεινε η εισηγήτρια της ΝΔ Άννα Μισέλ-Ασημακοπούλου και προσέθεσε: «Πρέπει να ξέρουμε από πού προέρχονται τα χρήματα για να αποφύγουμε φαινόμενα λαγών και βοσκοτοπίων, όπως στη προηγούμενη διαγωνιστική διαδικασία».

«Οφείλουμε όλοι να υπακούμε στο ΕΣΡ. Διαβάστε το νόμο για το πόθεν έσχες», σχολίασε παρεμβαίνοντας η προεδρεύουσα του Σώματος της Ολομέλειας Τασία Χριστοδουλοπούλου προκαλώντας την αντίδραση του βουλευτή του Ποταμιού Γιώργου Αμυρά που τόνισε ότι δεν πρέπει να τοποθετούνται μέλη της κυβέρνησης που προεδρεύουν της διαδικασίας.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης