Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

10.11.17

Το πρόγραμμα Κοπέρνικος θα μεγιστοποιήσει τις δυνατότητες της έξυπνης γεωργίας

Το πρόγραμμα Κοπέρνικος θα μεγιστοποιήσει τις δυνατότητες της έξυπνης γεωργίας


Η οικογένεια ευρωπαϊκών δορυφόρων «Κοπέρνικος» θα πρέπει να αξιοποιηθεί για να μεγιστοποιηθούν οι δυνατότητες της έξυπνης γεωργίας, γεγονός που θα βοηθήσει την Ελλάδα να διασφαλίσει τη θέση της στην εποχή μετά την κρίση. Αυτό υπογράμμισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς μιλώντας, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της ιστοσελίδας euractiv.com?, στο 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο «Γαία Επιχειρείν» στη Θεσσαλονίκη για την «Ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας».
«Τώρα που η χώρα βγαίνει από το πρόγραμμα διάσωσης, είναι χρέος μας να ενδυναμώσουμε τις ψηφιακές μας δεξιότητες για να γυρίσουμε σελίδα στην κατεύθυνση της δίκαιης και βιώσιμης ανάπτυξης», τόνισε ο Ν. Παππάς στο πλαίσιο του συνεδρίου, συμπληρώνοντας ότι «τα προγράμματα ευφυούς ψηφιακής γεωργίας και κτηνοτροφίας μπορούν να οδηγήσουν σε ένα διαφορετικό παραγωγικό μοντέλο, η εφαρμογή του το οποίου θα φέρει αύξηση στα εισοδήματα, μείωση του κόστους, βελτίωση των προϊόντων και της παραγωγικότητας και νέες θέσεις εργασίας».
Ο υπουργός αναφέρθηκε, επίσης, στην πρωτοβουλία της κυβέρνησης για δημιουργία Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού, η οποία θα διασυνδεθεί ως "hub" με σημαντικά ελληνικά και διεθνή ερευνητικά κέντρα. Δεσμεύτηκε δε ότι η χώρα θα αποκτήσει σύντομα το δικό της σύστημα μικροδορυφόρων, το οποίο θα αναπτυχθεί αποκλειστικά από ελληνικά πανεπιστήμια. «Το δικό μας σύνθημα είναι ότι θέλουμε την τεχνολογία του αύριο σήμερα για όλους», είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης