Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

10.11.17

Δ. Τζανακόπουλος: Η χώρα βγαίνει από μία περίοδο πολυετούς κρίσης

Δ. Τζανακόπουλος: Η χώρα βγαίνει από μία περίοδο πολυετούς κρίσης


«Βρισκόμαστε σε μια περίοδο κατά την οποία διαγράφεται με συγκεκριμένο τρόπο, η έξοδος της χώρας από μια περίοδο πολυετούς κρίσης. Τα βασικά οικονομικά στοιχεία καταδεικνύουν, άλλωστε, ότι η χώρα βρίσκει σταδιακά τον βηματισμό της. Η οικονομία τρέχει με ρυθμό ανάπτυξης, που αναμένεται στο τέλος του 2017, να διαμορφωθεί κοντά στο 2%».
Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που έδωσε σήμερα το μεσημέρι στην Καλαμάτα, με αφορμή την επίσκεψή του στην μεσσηνιακή πρωτεύουσα.
Μένοντας στα θέματα της οικονομίας, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος είπε ότι «για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, καταγράφεται δημοσιονομική υπεραπόδοση, κάτι που μας επιτρέπει και φέτος να προχωρήσουμε σε μια έκτακτη ενίσχυση εν είδει κοινωνικού μερίσματος, σε όσους έχουν πραγματικά ανάγκη».
Όσον αφορά το θέμα της ανεργίας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε, ότι «έχει περιοριστεί πέραν των έξι ποσοστιαίων μονάδων από τη μέρα που αναλάβαμε και μάλιστα, βάσει των πρόσφατων στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ, για πρώτη φορά μετά το 2011, βρισκόμαστε κάτω από το ένα εκατομμύριο ανέργων».
Στην συνέχεια, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος υπογράμμισε ότι «η χώρα ανέκτησε, σε πρώτη φάση δοκιμαστικά, την πρόσβασή της στις αγορές χρήματος» και αναφερόμενος στους διεθνείς οίκους αξιολόγησης, είπε ότι «αναβαθμίζουν διαρκώς τη θέση και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας».
Μάλιστα, όπως τόνισε σε αυτό το σημείο, «διαμορφώνεται η εικόνα μιας οικονομίας που αντιστοιχεί σε μια χώρα που ανακάμπτει και δεν θυμίζει πλέον μια χώρα σε διαρκή κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, που φυτοζωεί, αναπαράγοντας την οικονομική καχεξία και τη δυσπραγία».

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης