Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

6.11.17

Ημερίδα για τη Σύμβαση της UNESCO για την Ποικιλομορφία

Ημερίδα για τη Σύμβαση της UNESCO για την Ποικιλομορφία

Το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού διοργανώνει Ημερίδα για τη Σύμβαση για την Προστασία και Προώθηση της Ποικιλομορφίας των Πολιτιστικών Εκφράσεων (UNESCO 2005), την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017, στο Αμφιθέατρο του ΥΠΠΟΑ, Μπουμπουλίνας 20-22, ώρα 09:00 έως 15:30.
Η Σύμβαση της UNESCO για την Ποικιλομορφία, η οποία κυρώθηκε από τη χώρα μας και τέθηκε σε ισχύ από τον Απρίλιο του 2007, επισημαίνει τη διττή φύση (πολιτιστική και οικονομική) των πολιτιστικών προϊόντων/υπηρεσιών και προτείνει μέτρα στήριξης για την ενδυνάμωση όλων των σταδίων έκφρασης του Πολιτιστικού και Δημιουργικού Τομέα. Κύριο σημείο της Σύμβασης αποτελεί η ανάδειξη μέτρων για την αποτροπή της περιθωριοποίησης ή της υποβάθμισης πολιτιστικών εκφράσεων έναντι άλλων περισσότερο διαδεδομένων παγκοσμίως. Στοχεύει στη στήριξη των δικαιωμάτων και της κινητικότητας των καλλιτεχνών, στη διευκόλυνση πρόσβασης όλων ανεξαιρέτως των πολιτών στον πολιτισμό, στην ενίσχυση των πολιτιστικών ανταλλαγών και στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη μέσω της ενίσχυσης του Πολιτιστικού και Δημιουργικού Τομέα. Έμφαση δίνεται στις πολιτικές στήριξης των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.
Η Ημερίδα ενημέρωσης για την Ποικιλομορφία απευθύνεται σε καλλιτέχνες και επαγγελματίες του Πολιτιστικού και Δημιουργικού Τομέα, καθώς και σε όλους όσοι σχεδιάζουν και υλοποιούν πολιτικές και δράσεις που αφορούν τη δημιουργία, παραγωγή, διάδοση, διακίνηση και απόλαυση των πολιτιστικών αγαθών και υπηρεσιών. Συμμετέχουν εκπρόσωποι του Υπουργείου Πολιτισμού, Πολιτιστικών Ιδρυμάτων και φορέων, ιδιώτες και ερευνητές και εστιάζει στα ακόλουθα θέματα:
· την ανάδειξη των αναπτυξιακών δυνατοτήτων του πολιτισμού
· τον πολιτισμό στο ψηφιακό περιβάλλον
· τη συμβολή του πολιτισμού στην κοινωνική συνοχή
· τη χαρτογράφηση του Πολιτιστικού & Δημιουργικού Τομέα και την ενίσχυση των νέων δεξιοτήτων
· τις πολιτικές ενίσχυσης της πρόσβασης όλων των πολιτών στον πολιτισμό
· τα καλά παραδείγματα προώθησης της ποικιλομορφίας των πολιτιστικών εκφράσεων και ενίσχυσης της κινητικότητας των καλλιτεχνών
Η Ημερίδα είναι ανοικτή για το κοινό
Διοργανωτές: Διεύθυνση Νεώτερου Πολιτιστικού Αποθέματος & Άϋλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Διεύθυνση Ανάπτυξης Σύγχρονης Δημιουργίας/Τμήμα Συνεργειών & Συμμετοχής σε Πολυμερείς Συνεργασίες.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης