Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

8.12.17

Συνάντηση ΠτΔ με τον πρωθυπουργό της πολιτείας της Βικτώριας της Αυστραλίας

Συνάντηση ΠτΔ με τον πρωθυπουργό της πολιτείας της Βικτώριας της Αυστραλίας


Τον πρωθυπουργό της πολιτείας της Βικτώριας της Αυστραλίας, Ντάνιελ Άντριους, δέχθηκε, νωρίτερα σήμερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, τον οποίο ευχαρίστησε, μεταξύ άλλων, για τη στήριξη της Αυστραλίας στην προσπάθεια της Ελλάδας να επιστρέψουν τα Γλυπτά του Παρθενώνα.
«Ο λόγος για τον οποίο διεκδικούμε τα Γλυπτά του Παρθενώνα είναι γιατί ο Παρθενώνας έχει μία μοναδικότητα σε παγκόσμια κλίμακα. Είναι το λίκνο του δυτικού και του ευρωπαϊκού πολιτισμού, βεβαίως. Επομένως, αυτό το λίκνο του πολιτισμού πρέπει να έχει όλα τα στοιχεία που υπάρχουν για να αποπνέει αυτό το μεγαλείο, για το οποίο είναι προορισμένο μέσα στην Ιστορία. Ακριβώς επειδή έχει αυτήν τη μοναδικότητα, γι' αυτό ζητάμε αυτά τα "Μάρμαρα", όπως συνηθίζουμε να τα λέμε, πίσω. Δεν ζητήσαμε άλλα πράγματα από άλλα μουσεία, γιατί δεν υπάρχει αυτή η μοναδικότητα» τόνισε ο κ. Παυλόπουλος.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης