Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

12.12.17

Πρ. Παυλόπουλος: Στην έξοδο από την κρίση το Μετσόβιο παίζει πρωτεύοντα ρόλο

Πρ. Παυλόπουλος: Στην έξοδο από την κρίση το Μετσόβιο παίζει πρωτεύοντα ρόλο


Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στάθηκε κατ' όλη την ιστορική διαδρομή του, φάρος πραγματικού πνεύματος και ασφαλής οδηγός πορείας για τον λαό και το έθνος μας, ιδίως σε ταραγμένους και χαλεπούς καιρούς, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, αποτίνοντας φόρο τιμής στην ιστορική πορεία των 180 χρόνων λειτουργίας του ανώτατου ακαδημαϊκού ιδρύματος.
Σε χαιρετισμό που απηύθυνε στην εκδήλωση για τα 180 χρόνια λειτουργίας του ΕΜΠ, ο κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε πως την ίδια αποστολή καλείται, ως δημιουργός και θεματοφύλακας της λαμπρής του παράδοσης, να επιτελέσει και στο πλαίσιο της σημερινής κρίσιμης συγκυρίας για τη χώρα μας και τον λαό μας, και εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι θ' ανταποκριθεί πλήρως και σε αυτό το, κυριολεκτικώς, εθνικό προσκλητήριο.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στάθηκε με θέρμη στους αγώνες του Πολυτεχνείου, τονίζοντας πως είναι στενά συνδεδεμένο με τους μεγάλους αγώνες του λαού μας για ανεξαρτησία, Δημοκρατία και κοινωνική πρόοδο. «Η αλήθεια αυτών των διαπιστώσεων προκύπτει ως σχεδόν προφανής, αν αναλογισθούμε ότι η πορεία του νεώτερου ελληνικού κράτους περικλείει και την παράλληλη ιστορία του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου», προσέθεσε και επισήμανε πως το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο ζει τις δόξες αλλά και τις δύσκολες στιγμές του Ελληνικού Κράτους, καθορίζει αποφασιστικά την τεχνολογική και μέσω αυτής την οικονομική πρόοδο της χώρας μας, αλλά και επηρεάζει γόνιμα τις ευρύτερες πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις σ' αυτήν.
Εστιάζοντας στη λειτουργία του, ο κ. Παυλόπουλος σημείωσε πως φέτος, αισίως, 180 χρόνια λαμπρής λειτουργίας και μέγιστης προσφοράς όχι μόνο προς την Ελλάδα αλλά και προς τον Ελληνισμό εν γένει, και εξέφρασε την τιμή και τη συγκίνησή του για τη συμμετοχή μου σ' αυτή την κορυφαία επέτειο, όπως τη χαρακτήρισε.
«Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο -βεβαίως όπως και άλλα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα τα οποία λειτουργούν στη χώρα μας, καθένα στο μέτρο που του αναλογεί- αποτελεί, μέσα από την ιστορία του, πραγματικό φάρο της πνευματικής μας ζωής, ιδίως στους χαλεπούς, από πολλές απόψεις, καιρούς που βιώνουμε. Η εμβληματική συνεισφορά του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στην πνευματική αλλά και την γενικότερη τεχνολογική, οικονομική, πολιτική και πολιτισμική ανάπτυξη της χώρας συνίσταται στην διαχρονική υπηρέτηση του αξιακού διπτύχου της παράδοσης και της ανανέωσης. Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο αποτελεί το πιο παλαιό και πιο φημισμένο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα της Ελλάδας στον τομέα της τεχνολογίας» σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Την εκδήλωση για τα 180 χρόνια λειτουργίας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου άνοιξε ο πρόεδρος του ιδρύματος Γιάννης Γκόλιας, ο οποίος τόνισε την ανάγκη περαιτέρω οικονομικής ενίσχυσης του Πολυτεχνείου και των ανωτάτων ιδρυμάτων, σημειώνοντας ότι η ιστορία του ΕΜΠ είναι συνυφασμένη με τη νεότερη ιστορία της χώρας.
Ο πρύτανης του Πολυτεχνείου τίμησε τον κ. Παυλόπουλο, προσφέροντας του τα αναμνηστικά μετάλλια του ΕΜΠ.
Χαιρετισμό απηύθυνε και ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, σημειώνοντας την ανάγκη γεφύρωσης των οποίων επαγγελματικών αντιθέσεων υπάρχουν μεταξύ των Πολυτεχνείων και των ΤΕΙ.
Την εκδήλωση παρουσίασε ο ηθοποιός Γρηγόρης Βαλτίνος.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης