Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

21.12.17

Γ. Σταθάκης: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η αντιμετώπιση της ενεργειακής ένδειας

Γ. Σταθάκης: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η αντιμετώπιση της ενεργειακής ένδειας


Στους Δήμους της δυτικής Αττικής, που επλήγησαν από την πρόσφατη θεομηνία στοχεύει κατά κύριο λόγο σύμφωνα με πληροφορίες το πρόγραμμα επιχορήγησης νοικοκυριών με χαμηλά εισοδήματα για την αντικατάσταση του υφιστάμενου συστήματος θέρμανσης πετρελαίου, με σύστημα φυσικού αερίου που αναμένεται να προκηρυχθεί εντός των ημερών.
Το πρόγραμμα θα επιδοτεί το σύνολο του κόστους, από τη μελέτη μέχρι και τον τελικό έλεγχο, δηλαδή η αντικατάσταση θα γίνεται δωρεάν είτε πρόκειται για αυτόνομες θερμάνσεις και μονοκατοικίες είτε για κεντρικές θερμάνσεις πολυκατοικιών.
Όπως επισημαίνει σε δήλωσή του προς το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης: «Η σημαντική μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος μέσα στην κρίση επέφερε αρνητικές επιπτώσεις στη δυνατότητα κάλυψης μιας σειράς βασικών αναγκών, όπως η δραματική αύξηση του ποσοστού των νοικοκυριών που εμφανίζουν αδυναμία επαρκούς θέρμανσης της κατοικίας τους. Η αντιμετώπιση της ενεργειακής ένδειας και η προαγωγή της ενεργειακής αναβάθμισης, αποτελεί πολιτική προτεραιότητα της κυβέρνησης στο πλαίσιο της ανασυγκρότησης της χώρας. Σε αυτή την κατεύθυνση προωθούμε στοχευμένες πρωτοβουλίες, μία εκ των οποίων και το πρόγραμμα επιχορήγησης νοικοκυριών με χαμηλό εισόδημα, για την αντικατάσταση του υφιστάμενου συστήματος θέρμανσης πετρελαίου με σύστημα φυσικού αερίου στην Αττική, που χρηματοδοτείται με 4,7 εκατομμύρια ευρώ από το ΕΣΠΑ».
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά, το πρόγραμμα απευθύνεται σε δικαιούχους του εισοδήματος κοινωνικής αλληλεγγύης που διαμένουν σε περιοχές της Αττικής, με τιμή ζώνης έως 1.200 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο και ποσοστό διείσδυσης μικρότερο από 15% στο υφιστάμενο δίκτυο φυσικού αερίου. Με τον τρόπο αυτό η στόχευση εντοπίζεται στη δυτική Αττική καθώς στις λοιπές περιοχές η διείσδυση είναι μεγαλύτερη.
Αλ. Φλαμπουράρης: Ευνοϊκότερες για τους πολίτες οι χρεώσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ
Μια αδικία που αφορούσε στην απουσία κλιμακωτής χρέωσης της ημερήσιας κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος, διορθώνει προς όφελος των πολιτών η κυβέρνηση με την υπερψήφιση της τροπολογίας 1409/44 του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ), επισημαίνει ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, ο οποίος τονίζει πως οι χρεώσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ γίνονται ευνοϊκότερες για τους πολίτες.
«Το εν λόγω αίτημα είχε υποβληθεί από δεκάδες πολίτες και στην ιστοσελίδα www.kathimerinotita.gov.gr, οι συνεργάτες της οποίας το προώθησαν και επικοινώνησαν άμεσα με τις αρμόδιες υπηρεσίες θέτοντας υπόψη τους τα προβλήματα που δημιουργούνταν από το προηγούμενο καθεστώς», σημειώνει ο κ. Φλαμπουράρης και προσθέτει:
«Με το νέο τιμολόγιο των Υ.Κ.Ω., όταν ο πολίτης υπερβαίνει την κατανάλωση ενός κλιμακίου, θα τιμολογείται πλέον με την υψηλότερη χρέωση του επόμενου κλιμακίου μόνο για την υπερβάλλουσα κατανάλωση και όχι για το σύνολο όπως ίσχυε μέχρι σήμερα. Συν τοις άλλοις, η ρύθμιση προβλέπει την εφαρμογή του ίδιου κλιμακωτού τιμολογίου και για τη νυχτερινή κατανάλωση, ενώ μέχρι τώρα ίσχυε ενιαία τιμή για όλες τις κιλοβατώρες, ανεξαρτήτως κατανάλωσης. Κύρια φιλοσοφία της πλατφόρμας μας, εξακολουθεί να παραμένει η προσπάθεια βελτίωσης των θεμάτων που άπτονται της καθημερινότητας όλων μας, σε συνεργασία πάντα με όλους τους φορείς».

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης