Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

13.12.17

Γ. Δραγασάκης: Νέες προτεραιότητες για ανάπτυξη, ανασυγκρότηση και απασχόληση

Γ. Δραγασάκης: Νέες προτεραιότητες για ανάπτυξη, ανασυγκρότηση και απασχόληση

Πρέπει να αρχίσουμε από τώρα το σχεδιασμό της μεταμνημονιακής Ελλάδας. Πρέπει να βάλουμε μπροστά νέες προτεραιότητες, οι οποίες έχουν να κάνουν με την ανάπτυξη, την ανασυγκρότηση και την απασχόληση». Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, σε δηλώσεις που έκανε απόψε στην Πάτρα, πριν από τη συνάντησή του με εκπροσώπους του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας.
Μάλιστα, όπως πρόσθεσε ο Γιάννης Δραγασάκης, «ήδη υπάρχει ανάκαμψη και από τα μέσα του περασμένου χρόνου έχουμε μία ραγδαία μείωση της ανεργίας».
Απαντώντας σε ερώτηση του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων σχετικά με τις επενδύσεις, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είπε ότι «οι επενδύσεις είναι το κλειδί, δηλαδή η μακροχρόνια απάντηση στο πρόβλημα της ανεργίας, αλλά πρέπει να προσέξουμε» και εξήγησε: «Μην περιμένουμε θαύματα από ξένες επενδύσεις. Ξένες επενδύσεις θέλουμε, πρέπει να έρθουν. Όμως το κλειδί είναι να αναζωογονήσουμε και την εγχώρια επενδυτική δραστηριότητα. Αυτό συνδέεται και με χρηματοδοτήσεις, γι αυτό θα έχουμε την ευκαιρία πιστεύω να συζητήσουμε στο συνέδριο που ετοιμάζεται για την Δυτική Ελλάδα».
Σε αυτό το σημείο, ο Γιάννης Δραγασάκης αναφέρθηκε σε χρηματοδοτικά εργαλεία και, όπως είπε, «έχουμε δημιουργήσει ορισμένα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία, ούτως ώστε να υπερβούμε τις συγκυριακές, ελπίζουμε, δυσκολίες των τραπεζών και αν έχουμε αξιόπιστα επενδυτικά σχέδια, να είμαστε σίγουροι ότι θα βρούνε χρηματοδότηση».
Αναφερόμενος στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, είπε ότι «έχει ένα κρίσιμο ρόλο για την ανάπτυξη όλης της χώρας, αλλά είναι γεγονός ότι εδώ η κρίση ήρθε πριν από την υπόλοιπη χώρα, αφού η αποβιομηχάνιση έπληξε την περιοχή όταν η υπόλοιπη χώρα αναπτυσσόταν».

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης