Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

5.12.17

Γ. Σταθάκης: Με τον αγωγό EastMed για πρώτη φορά η Ελλάδα εν δυνάμει παραγωγός φυσικού αερίου

Γ. Σταθάκης: Με τον αγωγό EastMed για πρώτη φορά η Ελλάδα εν δυνάμει παραγωγός φυσικού αερίου


Σήμερα, έξι μήνες μετά την πρώτη συνάντηση των τεσσάρων υπουργών - της Κύπρου, του Ισραήλ, της Ελλάδας και της Ιταλίας - παρουσία και του ευρωπαίου επιτρόπου Ενέργειας, προχωρήσαμε στο δεύτερο σημαντικό βήμα με την υπογραφή του "μνημονίου συναντίληψης" για τον αγωγό του EastMed, ένα πολύ μεγάλο πρόγραμμα, στρατηγικής σημασίας για την Ευρώπη και την Ελλάδα, δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης.
Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ μετά την υπογραφή του μνημονίου, ο υπουργός υπογράμμισε ότι ο αγωγός του EastMed έχει για την Ελλάδα ιδιαίτερη σημασία , γιατί «η χώρα για πρώτη φορά μετά την υπογραφή της συμφωνίας με την Total για το οικόπεδο δυτικά της Κέρκυρας, και μετά την προκήρυξη του διαγωνισμού νοτιοδυτικά της Κρήτης και σε μια καινούργια περιοχή στο Ιόνιο, μπαίνει για πρώτη φορά στον χάρτη ως εν δυνάμει παραγωγός φυσικού αερίου και δημιουργεί μια άλλη δυναμική φυσικά, στην παραγωγή αερίου στην ευρύτερη περιοχή».
Αναφορικά με τον αγωγό, ο κ. Σταθάκης ανέφερε ότι το τελευταίο βήμα είναι η επόμενη συνάντηση των υπουργών, που θα γίνει στην Ελλάδα και στην οποία θα ολοκληρωθεί η Διακυβερνητική Συμφωνία, η οποία θα δίνει την πλήρη πολιτική υποστήριξη των τεσσάρων χωρών στην ολοκλήρωση του έργου.
Ο αγωγός αυτός, εξήγησε, θα μεταφέρει το αέριο από εκεί που αποδεδειγμένα υπάρχει (Ισραήλ και Κύπρο) στην Ελλάδα, στην Ιταλία και σε χώρες της Ευρώπης. Η Ελλάδα, «μετατρέπεται αυτή τη στιγμή σε ένα πολύ σημαντικό κόμβο του φυσικού αερίου και αυτό, πέρα από το πολύ μεγάλο κομμάτι των επενδύσεων, ταυτόχρονα δημιουργεί τεράστιες δυνατότητες οικονομικής ανάπτυξης. Με βάση τη συμφωνία που υπογράψαμε στην Κέρκυρα και με το διαγωνισμό που θα ολοκληρωθεί σε 90 μέρες από σήμερα για τα δύο πολύ μεγάλα κοιτάσματα που φαίνεται ότι υπάρχουν, η προοπτική είναι το στάδιο της έρευνας να ολοκληρωθεί σε 3-4 χρόνια.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης