Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

10.1.18

Χιλιάδες οικογένειες θα δουν να αυξάνεται το επίδομα που παίρνουν για τα παιδιά τους

Χιλιάδες οικογένειες θα δουν να αυξάνεται το επίδομα που παίρνουν για τα παιδιά τους

 Στα θετικά στοιχεία του πολυνομοσχεδίου αναφέρθηκε ο υπουργός Επικράτειας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό RealFm. Για τα οικογενειακά επιδόματα, ο προϋπολογισμός των οποίων είναι αυξημένος, υπογράμμισε πως οι διατάξεις που εμπεριέχονται σε αυτό (το πολυνομοσχέδιο) επί τους ουσίας εξορθολογίζουν την επιδοματική πολιτική.
    Όπως τόνισε ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος σήμερα το τρίτο και το τέταρτο παιδί πριμοδοτούνται με υπερβολικά υψηλό συντελεστή, αυτό αλλάζει με τις νέες ρυθμίσεις. «Περισσότερες από 600.000 οικογένειες θα δουν να αυξάνεται το επίδομα που παίρνουν για τα παιδιά τους» σημείωσε ο κ. Τζανακόπουλος και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση έχει τελείως διαφορετική φιλοσοφία απέναντι στο θέμα των επιδομάτων. «Η κυβέρνηση και η αρμόδια υπουργός επιλέξαμε να έχουμε τη δυνατότητα να στηρίζουμε όχι μόνο τις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες, αλλά να βοηθήσουμε τις οικογένειες και με ένα ή δυο παιδιά. Αν δείτε τους πίνακες η πρώτη κατηγορία των δικαιούχων βλέπει ακόμα και διπλασιασμό του επιδόματος» εξήγησε.
   Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος ρωτήθηκε για τη διάταξη που αφορά στις απεργίες και τις έντονες αντιδράσεις του ΚΚΕ, λέγοντας πως πρόκειται για επικοινωνιακού χαρακτήρα αντιδράσεις. Μάλιστα, άφησε αιχμές για τη στάση του Περισσού, καθ' όλη τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης κυβέρνησης -θεσμών για τα εργασιακά.
    «Έγινε πολύ σκληρή διαπραγμάτευση με τους θεσμούς, ειδικά στα εργασιακά, όπου καταφέραμε να κερδίσουμε την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων (?) ενισχύσαμε τη διαπραγματεύσιμη δύναμη των εργαζομένων, δίνεται η δυνατότητα έκδοσης εντολών πληρωμής δεδουλευμένων» είπε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Επικράτειας, υπενθυμίζοντας πως η κυβέρνηση αντέκρουσε την απαίτηση των δανειστών για την ανταπεργία και την αύξηση του ποσοστού των απολύσεων. «Όταν δίναμε τη μάχη για τις διαπραγματεύσεις για τις συλλογικές συμβάσεις, το ΚΚΕ ήταν «απών» και αποφάσισε τώρα να κάνει μια επικοινωνιακού τύπου καμπάνια. Δεν έχει στόχο την ενίσχυση της εργασίας, αλλά να δημιουργήσει πολιτικές εντυπώσεις» είπε ο κ. Τζανακόπουλος για να προσθέσει: «μου θυμίζει περισσότερο θεατρική παράσταση παρά διαμαρτυρία». Καταλήγοντας, πάντως, ο κ. Τζανακόπουλος είπε πως στο τέλος ο κόσμος θα μας κρίνει όλους στη βάση των αγώνων που δίνουμε και των μαχών που χάνουμε ή κερδίζουμε.
   Επί της ουσίας της ρύθμισης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε πως αφορά σε μικρής σημασίας αλλαγή, καθώς από το 1/3 των μελών των σωματείων που απαιτείται σήμερα να έχουν παρουσία στη γενική συνέλευση για να έχει απαρτία, η ρύθμιση λέει το 50+1 των οικονομικά τακτοποιημένων. Ξεκαθαρίζει ότι η απεργία δεν αποφασίζεται με διαφορετική πλειοψηφία από ό,τι στο παρελθόν, για τα σωματεία που έχουν περιφερειακό η πανελλαδικό χαρακτήρα.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης