Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

23.1.18

Οι δράσεις που υλοποιούνται για την κοινωνική ένταξη των Ρομά

Οι δράσεις που υλοποιούνται για την κοινωνική ένταξη των Ρομά


Συνάντηση διαβούλευσης μεταξύ εκπροσώπων του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ), του Οργανισμού Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ, οργανώσεων Ρομά και κοινωνικών εταίρων πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, υπό την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου. Στη συνάντηση παραβρέθηκε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, αρμόδια για την καταπολέμηση της ανεργίας, Ράνια Αντωνοπούλου, η ειδική γραμματέας Ρομά Κατερίνα Γιάντσιου, καθώς και ο πρέσβης της Νορβηγίας Γιόρν Γκέλσταντ.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, συζητήθηκε το πρόγραμμα «Ένταξη και Ενδυνάμωση των Ρομά», που συγχρηματοδοτείται από πόρους του ΕΟΧ και από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, με στόχο την ανάπτυξη οργανωμένων χώρων μετεγκατάστασης και τη δημιουργία ομάδας εμπειρογνωμόνων που θα υποστηρίζει φορείς και δικαιούχους που υλοποιούν παρεμβάσεις για την κοινωνική ένταξη των Ρομά.
Στο πλαίσιο του μνημονίου κατανόησης που έχει υπογραφεί μεταξύ των δότριων χωρών του ΕΟΧ (Νορβηγία, Ισλανδία, Λιχτενστάιν) και του ελληνικού δημοσίου, προβλέπεται συνολική χρηματοδοτική ενίσχυση, ύψους 7 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 5 εκατ. ευρώ προέρχονται από πόρους του ΕΟΧ και 2 εκατ. ευρώ από το εθνικό πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης