Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

24.1.18

Θα επιδιώξουμε λύση με την προϋπόθεση ότι θέλει και η γείτονα χώρα

Θα επιδιώξουμε λύση με την προϋπόθεση ότι θέλει και η γείτονα χώρα

Το πρόβλημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ βρέθηκε στο επίκεντρο αντιπαράθεσης μεταξύ του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Κατρούγκαλου και της αντιπολίτευσης, κατά τη διάρκεια συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής για την κύρωση Εμπορικής συμφωνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης με Κολομβία και Περού.

«Μία είναι η θέση της κυβέρνησης επί της οποίας διαπραγματεύεται ο υπουργός Εξωτερικών», τόνισε ο Γιώργος Κατρούγκαλος, ξεκαθαρίζοντας ότι «υπάρχει εθνική θέση και είναι η σύνθετη ονομασία ώστε να επιτρέπει τη πλήρη διάκριση της ελληνικής Μακεδονίας και πλήρη αφαίρεση των αλυτρωτικών αναφορών».

«Ο τρόπος της διαπραγμάτευσης είναι διττός. Συνεχίζεται συστηματικά υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, αλλά εντατικοποιούμε ταυτόχρονα και το διάλογο. Έγιναν ήδη δύο συναντήσεις των υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών και σήμερα στο Νταβός η συζήτηση είναι σε ανώτατο επίπεδο μεταξύ των δύο πρωθυπουργών και περιέχει αποκλειστικά τη πρόθεση των εθνικών θέσεων. Είναι προφανές ότι δεν μπορεί να υπάρξει δημόσια αναφορά όσο είναι σε εξέλιξη η συζήτηση», υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών και συμπλήρωσε: «Εμείς θα προσπαθήσουμε και θα επιδιώξουμε να βρούμε λύση, με την προϋπόθεση ότι και η γείτονα χώρα θα συμβάλει, διότι το ταγκό θέλει δύο

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης