Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

18.1.18

Ν. Παππάς:" Χρειάζεται ψυχραιμία στο θέμα του ονοματολογικού της πΓΔΜ"

Ν. Παππάς:" Χρειάζεται ψυχραιμία στο θέμα του ονοματολογικού της πΓΔΜ"


Την ανάγκη να αντιμετωπιστεί με ψυχραιμία το ονοματολογικό της πΓΔΜ, χωρίς πολιτική υστεροβουλία και κομματικές σκοπιμότητες, επισήμανε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς.
"Αυτές τις εξελίξεις πρέπει να τις αντιμετωπίζουμε με ψυχραιμία. Να μιλάμε όσο λιγότερο γίνεται δημόσια πριν έχουμε κάτι το απτό, κάτι το οποίο θα μπορούσε να οδηγήσει σε συμφωνία" είπε ο κ. Παππάς για την έναρξη των διαπραγματεύσεων και πρόσθεσε: "Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να αποτιμήσουμε με ψυχραιμία την πορεία αυτού του σοβαρού εθνικού ζητήματος τα τελευταία 25-30 χρόνια. Η Βόρεια Ελλάδα μπορεί και πρέπει να ανακτήσει τον ρόλο της στην ευρύτερη περιοχής ως ο τόπος όπου τα Βαλκάνια και η Κεντρική Ευρώπη έχουν πρόσβαση και προς τις ζεστές θάλασσες, ένα κέντρο για όλη αυτή την περιοχή. Και για να τον κατακτήσει αυτόν τον ρόλο, που τον είχε αιώνες πριν τον ψυχρό πόλεμο, πρέπει τα ζητήματα με τους βόρειους γείτονες μας να λυθούν. Αυτό είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας και νομίζω ότι αν εντός της Ελλάδας ο διάλογος οργανωθεί με ψυχραιμία, χωρίς πολιτική υστεροβουλία και κομματικές σκοπιμότητες, τα αποτελέσματα θα είναι καλά, πρωτίστως για τη χώρα μας".
Σε ερώτηση για το συλλαλητήριο που θα γίνει την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής απάντησε: "Η Ελλάδα είναι μια χώρα δημοκρατική και ο καθένας μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του όπως νομίζει. Το ζήτημα και το ερώτημα το πολιτικό είναι αν και κατά πόσο αυτές οι κινήσεις βοηθούν τη λύση του εθνικού ζητήματος".

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης