Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

6.2.18

Παρουσίαση του στρατηγικού σχεδίου της Βουλής για την περίοδο 2018-2021

Παρουσίαση του στρατηγικού σχεδίου της Βουλής
για την περίοδο 2018-2021



Το στρατηγικό σχέδιο της Βουλής των Ελλήνων για την περίοδο 2018-2021 παρουσίασε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής κ. Κώστας Αθανασίου στα διοικητικά στελέχη του οργανισμού. Κεντρικό στόχο αποτελεί η ανάδειξη της Βουλής σε έναν πρότυπο οργανισμό της Πολιτείας, στην υπηρεσία της Δημοκρατίας, που αξιοποιεί σύγχρονα εργαλεία και μεθόδους για την εδραίωση μιας νέας, ανοικτής, αμφίδρομης και ειλικρινούς σχέσης με τους πολίτες.
Ως στρατηγικές επιλογές τέθηκαν το ποιοτικό, αποτελεσματικό και προσβάσιμο κοινοβουλευτικό έργο, η διαρκής βελτίωση της λειτουργίας του οργανισμού της Βουλής και η αντιπροσωπευτικότερη δημοκρατική εκπροσώπηση και διασύνδεση με την κοινωνία.
Οι στρατηγικές προτεραιότητες κλιμακώνονται σε βραχυπρόθεσμες (2018-2019), μεσοπρόθεσμες (2018-2020) και μακροπρόθεσμες (2018-2021), περιλαμβάνοντας στόχους όπως η ανάδειξη του ιστορικού και πολιτιστικού πλούτου, η αξιοποίηση του κτιριακού αποθέματος, η επέκταση της εφαρμογής νέων τεχνολογιών και η υιοθέτηση πρακτικών καλής νομοθέτησης.
Για την εξειδίκευση και υλοποίηση των στόχων προβλέπεται η συστηματοποιημένη αμφίδρομη διαβούλευση σε όλη την κλίμακα της διοικητικής δομής του κοινοβουλίου και η πλήρης αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού με την κατανομή στρατηγικών στόχων ανά τομέα και την ανάληψη προσωπικής στοχοθεσίας.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης