Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

9.2.18

Γ. Δραγασάκης: Στενές σχέσεις με Ιαπωνία, Κίνα, Ινδία επιδιώκει η ελληνική κυβέρνηση

Γ. Δραγασάκης: Στενές σχέσεις με Ιαπωνία, Κίνα, Ινδία επιδιώκει η ελληνική κυβέρνηση


Η Κίνα συγκαταλέγεται στις χώρες με τις οποίες η Ελλάδα επιδιώκει να έχει στενότερη σχέση. Αλλά η Ελλάδα επιδιώκει επίσης να οικοδομήσει ισχυρότερους δεσμούς με την Ιαπωνία, την Ινδία και άλλες ασιατικές χώρες, δηλώνει στο Nikkei Asian Review ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.
«Δεν θέλουμε να έχουμε μία μονόπλευρη αποκλειστική σχέση», αναφέρει στο ασιατικό πρακτορείο ο κ. Δραγασάκης. Εξάλλου, «αντιλαμβανόμαστε τις πολιτικές μας ως προσπάθεια να βρούμε τρόπους να έχουμε στενές σχέσεις με ολόκληρη την Ασία, (συγκεκριμένα) Ιαπωνία, Κίνα, Ινδία».
Το λιμάνι του Πειραιά αποτελεί κλειδί για την Πρωτοβουλία «Μια Ζώνη, Ένας Δρόμος» της Κίνας, που επιδιώκει να συνδέσει την Ασία με τη Ευρώπη μέσω στεριάς και θάλασσας. Το 2016, η Cosco Shipping Holdings, ο κρατικός ναυτιλιακός κολοσσός της Κίνας, εξαγόρασε την εταιρεία που διαχειρίζεται το λιμάνι, το μεγαλύτερο της Ελλάδας. Η Κίνα βρίσκεται έκτοτε σε επενδυτικό «πυρετό» στη Ελλάδα.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης