Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

29.3.18

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του ΥΠΕΞ Ν. Κοτζιά στα Τίρανα

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του ΥΠΕΞ Ν. Κοτζιά στα Τίρανα


Τα επόμενα βήματα για την επίλυση των διμερών ζητημάτων Ελλάδας και Αλβανίας βρέθηκαν στο επίκεντρο της δίωρης συζήτησης των υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών, Ν. Κοτζιά και Ντ. Μπουσάτι, την Πέμπτη στα Τίρανα. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στο κοινό ανακοινωθέν των δύο υπουργείων οι κκ. Κοτζιάς και Μπουσάτι συμφώνησαν επί των επόμενων βημάτων που πρόκειται να γίνουν τους ερχόμενους μήνες για την περαιτέρω προώθηση της διαδικασίας και προς εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτών λύσεων στα υπό συζήτηση ζητήματα.
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην προσπάθεια ολοκλήρωσης του Εγγράφου Στρατηγικής Συνεργασίας που καταρτίζεται υπό το φως της υφιστάμενης κοινής βούλησης των μερών για ενίσχυση της ευρωπαϊκής διάστασης των σχέσεων Ελλάδος και Αλβανίας.
Επισημαίνεται επίσης πως οι δύο υπουργοί αξιολόγησαν την πρόοδο που έχει σημειωθεί από την συνάντησή τους στην Κορυτσά τον περασμένο Ιανουάριο, «με την υλοποίηση αριθμού θετικών συμφωνιών που ήδη έχουν δημοσιοποιηθεί από τις δύο πλευρές».
Οι επαφές των δύο πλευρών ξεκίνησαν με την κατ' ιδίαν συνάντηση του Νίκου Κοτζιά με τον Αλβανό ομόλογό του Ντιτμίρ Μπουσάτι και συνεχίστηκαν με τις διαβουλεύσεις των δύο αντιπροσωπειών, με τους δύο υπουργούς, σε γεύμα εργασίας.
Μετά το πέρας των συνομιλιών ο κ. Κοτζιάς αναχώρησε από το αεροδρόμιο των Τιράνων με προορισμό τη Βιέννη, όπου αύριο θα έχει την τριμερή συνάντηση για το ονοματολογικό της πΓΔΜ με τον ομόλογό του Νικόλα Ντιμιτρόφ και τον προσωπικό απεσταλμένο του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης