Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

27.3.18

Ν. Βούτσης: Να ενισχυθεί η δημοκρατική νομιμοποίηση και ο κοινωνικός χαρακτήρας της ΕΕ

Ν. Βούτσης: Να ενισχυθεί η δημοκρατική νομιμοποίηση και ο κοινωνικός χαρακτήρας της ΕΕ


Την ανάγκη ενίσχυσης της δημοκρατικής νομιμοποίησης και του κοινωνικού χαρακτήρα της ΕΕ, καθώς και της διατήρησης του προϋπολογισμού προκειμένου να χρηματοδοτηθούν κοινές πολιτικές, υπογράμμισε ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Νίκος Βούτσης στο πλαίσιο εκδήλωσης της Βουλγαρικής Προεδρίας στο Συμβούλιο της ΕΕ.
Ο κ. Βούτσης ήταν ο κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση, που διοργανώθηκε σήμερα σε ξενοδοχείο των Αθηνών, με προσκεκλημένους τους πρέσβεις όλων των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο πρόεδρος του ελληνικού κοινοβουλίου χαρακτήρισε ευτυχή τη συγκυρία της προεδρίας της Βουλγαρίας στο Συμβούλιο της ΕΕ, καθώς η Βουλγαρία έχει θέσει ως πρώτη της προτεραιότητα την ένταξη των Δυτικών Βαλκανίων στην ΕΕ. "Είναι, κατά συνέπεια, μια βαλκανική Προεδρία", τόνισε.
Ο κ. Βούτσης, απευθυνόμενος στους εκπροσώπους των χωρών ? μελών αναφέρθηκε στην πορεία της ελληνικής οικονομίας και εξέφρασε τους προβληματισμούς τους για τα ζητήματα που απασχολούν της Ευρώπη, με έμφαση στη συζήτηση και για το μέλλον της Ένωσης. «Σας αντιμετωπίζω όχι σαν συμμάχους ή σαν γείτονες αλλά σαν γέφυρες με τους λαούς με τους οποίους έχουμε από κοινού αποφασίσει πως θα έχουμε ένα κοινό μέλλον στα όρια μιας κοινής μελλοντικής- όσο το δυνατόν πιο γρήγορα- αν όχι κρατικής, τουλάχιστον μιας πολυεθνικής οντότητας».

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης