Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

30.3.18

Μνημόνιο συνεργασίας για την είσοδο της Δικαιοσύνης στην ψηφιακή εποχή

Μνημόνιο συνεργασίας για την είσοδο της Δικαιοσύνης στην ψηφιακή εποχή


Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, και ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, για την ανάπτυξη δράσεων, σχετικών με την εισαγωγή και αξιοποίηση σύγχρονων τεχνολογικών εργαλείων στη διαδικασία απονομής της Δικαιοσύνης.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε, με το μνημόνιο συνεργασίας θ΄αλλάξει η εικόνα της ελληνικής Δικαιοσύνης, η οποία θα εισέλθει στη σύγχρονη ψηφιακή εποχή.
Ειδικότερα, πρόκειται για την υλοποίηση της δεύτερης φάσης του χρηματοδοτούμενου προγράμματος, ύψους 44 εκατ. ευρώ, που περιλαμβάνει την ψηφιοποίηση των ποινικών και πολιτικών δικαστηρίων της χώρας.
Όπως διευκρίνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης, η ψηφιοποίηση στον χώρο της Δικαιοσύνης θ΄αλλάξει την εικόνα της ελληνικής Δικαιοσύνης, η οποία σήμερα λειτουργεί με ρυθμούς 1960 και προδιαγραφές της εποχής εκείνης.
Η ψηφιοποίηση, κατά τον Σταύρο Κοντονή, θα βοηθήσει ουσιαστικά στη γρήγορη έκδοση των δικαστικών αποφάσεων και στη μείωση του δικαστικού χρόνου.
Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, ανακοινώθηκαν σειρά από έργα, τα οποία έχουν στόχο την αναβάθμιση της λειτουργίας της δικαστικής διαδικασίας, την εξοικονόμηση πόρων, την ενίσχυση της διαφάνειας και την τόνωση της επιχειρηματικότητας μέσω της ταχύτερης εξυπηρέτησης των υποθέσεων.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης