Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

12.4.18

Πολλαπλά τα μηνύματα» της συνεργασίας Ελλάδας, Αιγύπτου και Κύπρου, δήλωσαν οι υπουργοί του προγράμματος «Νόστος»

Πολλαπλά τα μηνύματα» της συνεργασίας Ελλάδας, Αιγύπτου και Κύπρου, δήλωσαν οι υπουργοί του προγράμματος «Νόστος»


Πολλαπλά είναι τα μηνύματα που δίνουν οι προσπάθειες Ελλάδας, Αιγύπτου και Κύπρου μέσα από την ενίσχυση των σχέσεων τους σε θέματα και προγράμματα των Αποδήμων, όπως του «Νόστος», που θα πραγματοποιηθεί από τις 30 Απριλίου στην Αλεξάνδρεια, δήλωσαν από κοινού ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ και ο Προεδρικός Επίτροπος της Κύπρου Φώτης Φωτίου, μετά την επίσκεψή τους στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου μαζί με την Αιγύπτια υπουργό Διασποράς και Μεταναστευτικής Πολιτικής Ναμπίλα Μάκραμ έγιναν δεκτοί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Κατά την 35λεπτη συνάντησή τους, οι τρεις υπουργοί ενημέρωσαν τον Έλληνα Πρόεδρο για το πρόγραμμα «Νόστος», αλλά και τις άλλες πρωτοβουλίες που ήδη παίρνουν οι τρεις χώρες για να ενισχύσουν περαιτέρω τους δεσμούς των κρατών τους μέσα από τους Αποδήμους.

Σημειώνεται ότι έπειτα από πρόταση της Αιγυπτίας υπουργού, στην τριμερή υπουργική συνάντηση των κ.κ. Κουίκ, Μάκραμ και Φωτίου που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο υπουργείο Εξωτερικών στην Αθήνα, οι τρεις υπουργοί αποφάσισαν να αρχίσουν άμεσα να εξετάζουν μία διεθνοποίηση του προγράμματος «Νόστος» και σε άλλες περιοχές, όπως για παράδειγμα τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, όπου υπάρχουν ισχυρές ομογένειες από τις τρεις χώρες και βάσει ενός παρόμοιου προγράμματος να εξετάσουν από κοινού τα θέματα που απασχολούν τους αποδήμους τους σε μακρινές περιοχές του πλανήτη, ενώνοντας τις δυνάμεις τους και τις προσπάθειές τους για την όσο το δυνατόν γρηγορότερη και καλύτερη επίλυσή τους.

Μία άλλη ιδέα που τέθηκε στο τραπέζι από τον Κύπριο Επίτροπο Φώτη Φωτίου, ήταν 10  νέοι από τις τρεις αυτές χώρες αλλά να ζουν κυρίως σε κράτη της υποσαχάριας Αφρικής, να επισκεφθούν την Ελλάδα, την Αίγυπτο και την Κύπρο.

Σημειώνεται ότι από τη σημερινή συνάντηση των τριών υπουργών, προέκυψαν και νέα στοιχεία από το πολυσχιδές πρόγραμμα του «Νόστος», σύμφωνα με τα οποία, κατά την πρώτη ημέρα του προγράμματος στη Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, τη Δευτέρα 30 Απριλίου, θα απευθύνει χαιρετισμό τόσο ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι όσο και ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης, ενώ ο Έλληνας Πρόεδρος - εκτός από τον χαιρετισμό που θα εκφωνήσει, θα μιλήσει για την ιστορικότητα της Αλεξάνδρειας και τη σύνδεσή της με τον ελληνικό πολιτισμό.

Η εκδήλωση της πρώτης ημέρας θα κλείσει με ένα ντοκιμαντέρ που παρουσιάζει τους Αιγυπτιώτες από την Ελλάδα, την Κύπρο και φυσικά την Αίγυπτο.

Την επομένη, οι Πρόεδροι της Ελλάδας και της Κύπρου θα επισκεφθούν τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρο Β΄ στην έδρα του Παλαίφατου, Δευτερόθρονου Πατριαρχείου, όπου θα γίνουν δεκτοί από τον Αλεξανδρινό Προκαθήμενο, ενώ θα επισκεφτούν και το Μουσείο Καβάφη.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης