Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

30.4.18

«Η ευθύνη της ανάπτυξης από εδώ και πέρα είναι αποκλειστικά δική μας»

«Η ευθύνη της ανάπτυξης από εδώ και πέρα είναι αποκλειστικά δική μας»


«Βγαίνουμε από τα μνημόνια, βγαίνουμε χωρίς προαπαιτούμενα με έναν τρόπο καθαρό, όχι όμως ότι δεν θα έχουμε υποχρεώσεις για το μέλλον, αντιθέτως η ευθύνη της ανάπτυξης από εδώ και πέρα είναι αποκλειστικά δική μας», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιάννης Δραγασάκης, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της νέας πτέρυγας και του νέου καταστήματος αφορολογήτων ειδών του αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης», παρουσία και του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη.
Όπως ανέφερε ο κ. Δραγασάκης, η χώρα βγαίνει από τη φάση της βαθιάς ύφεσης, της λιτότητας, η οποία περιόριζε ακόμα και τη λειτουργία της Δημοκρατίας. «Από εδώ και πέρα η ευθύνη είναι δική μας, θα πορευτούμε με τα δικά μας σχέδια, θα δημιουργήσουμε τους δικούς μας μηχανισμούς εποπτείας και ελέγχου και ήδη αυτό κάνουμε, όπως άλλωστε έχουμε ανακοινώσει σε όλα τα περιφερειακά συνέδρια, που έχουμε πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα. Στη θέση μιας δεκαετίας κρίσης καλούμαστε να σχεδιάσουμε μια δεκαετία ανάπτυξης, μια δεκαετία δημιουργίας με θέσεις απασχόλησης, μια δεκαετία εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης των υποδομών και μια δεκαετία που θέλουμε να καταγραφεί στην ιστορία που η χώρα άλλαξε παραγωγικό πρότυπο και μπήκε σε μια νέα λογική απαλλαγμένη από τις παθογένειες του παρελθόντος. Βρισκόμαστε, λοιπόν, στην Κρήτη, το νησί που γνωρίζει πολύ καλά τι σημαίνει παθογένεια» τόνισε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης» είπε ο κ. Δραγασάκης.
Η νέα πτέρυγα του αεροδρομίου αφορά επέκταση μιας νέας αίθουσας 3.000 τ.μ., συνολικές ανακαινίσεις 8.000 μέτρων με διάρκεια έργου πέντε μήνες, που κόστισε 15 εκατομμύρια ευρώ και αφορούσε σύμπραξη του Δημοσίου με τον ιδιωτικό τομέα. Το έργο ανέλαβε η εταιρεία Duty free των καταστημάτων αφορολογήτων ειδών.
Σύμφωνα με τον κ. Σπίρτζη, όλα όσα έγιναν ως έργα στο αεροδρόμιο έπρεπε να συμβούν μιας και το «Νίκος Καζαντζάκης» βρισκόταν στη δεκάδα με τα χειρότερα αεροδρόμια. «Οκτώ εκατομμύρια επιβάτες εξυπηρετούνται ετησίως από το αεροδρόμιο και γι αυτόν τον λόγο οι παρεμβάσεις και τα έργα ήταν αναγκαία» είπε ο υπουργός, ο οποίος μίλησε επίσης για τα έργα που αναμένεται να ξεκινήσουν και αφορούν τον βόρειο οδικό άξονα της Κρήτης, καθώς επίσης και το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι Ηρακλείου. Επεσήμανε ότι η κυβέρνηση θα σεβαστεί και θα αφουγκραστεί την Τοπική Αυτοδιοίκηση της περιοχής, τους φορείς και τους κατοίκους σχετικά με τα αιτήματά τους σε ό,τι αφορά τις περιουσίες που θα απαλλοτριωθούν.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης