Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

26.4.18

Τη νέα σύνθεση του Δ.Σ. του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού υπέγραψε ο N. Παππάς

Τη νέα σύνθεση του Δ.Σ. του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού υπέγραψε ο N. Παππάς


Το διορισμό νέων μελών στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού (ΕΛΔΟ) και την ανάθεση νέων καθηκόντων σε νυν μέλη του ΔΣ για την κάλυψη κενών που προέκυψαν, υπέγραψε σήμερα ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς.
Συγκεκριμένα:
Στη θέση του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου του ΕΛΔΟ διορίζεται ο Χριστόδουλος Πρωτοπαππάς, ηλεκτρολόγος μηχανικός και πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Δορυφορικών Οργανισμών (ESOA).
Στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου του οργανισμού, διορίζεται ο πλωτάρχης Γεώργιος Μαντζούρης, επισκέπτης καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και λέκτορας της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων. Έχει συμμετάσχει στην κατασκευή και εκτόξευση μικροδορυφόρων και σε πλήθος μελετών και ερευνών σχετικά με το Διάστημα.
Σε θέσεις μελών του διοικητικού συμβουλίου του ΕΛΔΟ, διορίζονται ο Κωνσταντίνος Σταυρινίδης, μηχανικός-αεροναυπηγός και πρώην τεχνικός διευθυντής της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας (ESA) και ο Αντώνιος Πασχάλης, καθηγητής πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ).
Η απόφαση έχει αποσταλεί προς δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.
Υπ. ΨΗΠΤΕ: Χαιρόμαστε που η ΝΔ κάνει σαφές ότι ο ΕΛΔΟ δεν έχει εισπράξει ή ξοδέψει, ούτε μισό ευρώ
Τηλεφωνική επικοινωνία με την εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας είχε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, μετά τις δηλώσεις της για τη διαχείριση και από ποιον των 40 εκατ. ευρώ που προορίζονται για τον διαστημικό οργανισμό. Κατά την τηλεφωνική επικοινωνία διευκρινίστηκε ότι το ποσό των 40 εκατ. ευρώ, που αναφέρει η ΝΔ, «αφορά στα 12 εκατ. ευρώ της ετήσιας συνδρομής που καταβάλλει η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσίας (ESA) και στα 24 εκατ. ευρώ, με τα οποία θα χρηματοδοτηθεί (από ευρωπαϊκούς πόρους) η κατασκευή μιας πλήρους συστοιχίας 11 μικροδορυφόρων (σ.σ.: Η διαφορά των 4 εκατ. ευρώ, η οποία προκύπτει μεταξύ των 40 εκατ. ευρώ που αναφέρει η ΝΔ και των 36 εκατ. ευρώ που είναι το συνολικό ποσό των δύο κατηγοριών, σχετίζεται με κάποιο λάθος υπολογισμό εκ μέρους της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης)» επισημαίνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου ΨΗΠΤΕ.
Στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής επίσης υπογραμμίζει ότι: «Χαιρόμαστε που η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας κάνει σαφές ότι ο Ελληνικός Διαστημικός Οργανισμός (ΕΛΔΟ) δεν έχει εισπράξει ή ξοδέψει μέχρι στιγμής ούτε μισό ευρώ.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης