Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

4.7.18

Δ. Τζανακόπουλος: Η ΝΔ θέλει την περικοπή των συντάξεων. Είναι σε πανικό

Δ. Τζανακόπουλος: Η ΝΔ θέλει την περικοπή των συντάξεων. Είναι σε πανικό


«Η χθεσινή επίσκεψη του επιτρόπου κ. Μοσκοβισί στην Ελλάδα επιβεβαίωσε το οριστικό τέλος της περιόδου των μνημονίων» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός Επικρατείας, Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. Ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε ότι η Ελλάδα μπαίνει στη νέα εποχή απαλλαγμένη από διαρκείς εξωτερικούς καταναγκασμούς και το κάνει κάνει, όχι πανηγυρίζοντας, αλλά οργανώνοντας την επόμενη ημέρα με τρόπο που θα διασφαλίζει την κοινωνική δικαιοσύνη.
Παράλληλα, με αφορμή και τις αντιδράσεις της ΝΔ σε αυτά που είπε χθες ο Ευρωπαίος επίτροπος, Πιέρ Μοσκοβισί, άσκησε δριμεία κριτική στην αξιωματική αντιπολίτευση, σχολιάζοντας ότι «οι θλιβεροί πρωταγωνιστές του ελληνικού δράματος της περιόδου 2010-2014, βρίσκονται αυτές τις μέρες σε πανικό» και πως «το αφήγημα στο οποίο στήριξε όλη την αντιπολιτευτική της τακτική έχει τώρα καταρρεύσει. Ο κ. Τζανακόπουλός τόνισε ότι ο κ. Χατζηδάκης θύμωσε με την πραγματικότητα που περιέγραψε ο Ευρωπαίος επίτροπος και πως «σε μία άκρως αποκαλυπτική αλλά και αμήχανη αποστροφή του λόγου του, αποκάλυψε το πραγματικό σχέδιο της ΝΔ», ότι «η ΝΔ θέλει την περικοπή των συντάξεων, την έχει συμπεριλάβει στο πρόγραμμά της με πρόσχημα τη διεθνή δέσμευση της χώρας και τώρα που χάνει το άλλοθί της αποσταθεροποιείται». Ομοίως, ενέταξε την «παρατήρηση» του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη προς τον κ. Μοσκοβισί στο ότι, όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «κατεδάφισε το αντιπολιτευτικό του αφήγημα αλλά στέρησε και το άλλοθι για το βαθειά αντικοινωνικό πρόγραμμα της ΝΔ”.’

«Η επίσκεψη Μοσκοβισί επιβεβαίωσε το οριστικό τέλος της περιόδου των μνημονίων»

Ειδικότερα, ο κ. Τζανακόπουλος ανέφερε ότι «η χθεσινή επίσκεψη του επιτρόπου κ. Μοσκοβισί στην Ελλάδα επιβεβαίωσε το οριστικό τέλος της περιόδου των μνημονίων» και πως επανέλαβε όσα είχαν επισημάνει τόσο ο πρόεδρος του Eurogroup, όσο και ο επικεφαλής του ESM «μετά την ιστορική απόφαση για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους» και ότι η τρόικα δεν θα επιστρέψει στην Ελλάδα.
Όπως σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «είναι, πλέον, σαφές ότι η Ελλάδα εισέρχεται σε μία νέα εποχή, απαλλαγμένη από διαρκείς και -πολλές φορές- παράλογους εξωτερικούς καταναγκασμούς». Τόνισε, δε, ότι σε αυτήν τη νέα εποχή, «δεν εισέρχεται πανηγυρίζοντας, αλλά οργανώνοντας την επόμενη μέρα με τρόπο που θα διασφαλίζει την κοινωνική δικαιοσύνη, θα αξιοποιεί στο έπακρο τα μεγάλα αναπτυξιακά πλεονεκτήματα της χώρας και βέβαια παίρνοντας οριστικό διαζύγιο από πολιτικές επιλογές που οδήγησαν τη χώρα και την κοινωνία σε οριακό σημείο».

«Σε πανικό οι θλιβεροί πρωταγωνιστές του ελληνικού δράματος»

«Δυστυχώς», σχολίασε, «αυτή η νέα συνθήκη δεν ικανοποιεί τους πάντες σε αυτήν τη χώρα». «Υπάρχουν ακόμα πολιτικές δυνάμεις και επιχειρηματικά συμφέροντα, που έχουν επενδύσει την ύπαρξή τους στην ανακύκλωση της κρίσης, την υποτίμηση της εργασίας, την ασυδοσία και τη διαιώνιση της διαπλοκής». Δηλαδή, «όλα αυτά που, κατ' αυτούς, μπορούσαν να συνεχίζονται υπό τη διαρκή επίκληση των εξωτερικών καταναγκασμών και της εκτάκτου ανάγκης».
Ο υπουργός Επικρατείας πρόσθεσε ότι «αυτοί οι θλιβεροί πρωταγωνιστές του ελληνικού δράματος, της περιόδου 2010-2014, βρίσκονται αυτές τις μέρες σε πανικό»και «χάνουν κάθε αξιοπιστία και σοβαρότητα, καθώς βλέπουν ότι το καταστροφολογικό τους αφήγημα έχει την ίδια ημερομηνία λήξης με τα μνημόνια».

«Η ΝΔ θέλει την περικοπή των συντάξεων»

Ο κ. Τζανακόπουλος προσδιόρισε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα «αυτού του πανικού» τη χθεσινή τοποθέτηση του αντιπροέδρου της ΝΔ, Κωστή Χατζηδάκη, από το βήμα της Βουλής: «Ο κ. Χατζηδάκης, θυμωμένος από τη σκληρή γι' αυτόν πραγματικότητα που περιέγραφε ο επίτροπος Μοσκοβισί, έσπευσε να του επιτεθεί. Και παράλληλα, σε μία άκρως αποκαλυπτική αλλά και αμήχανη αποστροφή του λόγου του, αποκάλυψε το πραγματικό σχέδιο της ΝΔ». Ότι «η ΝΔ δεν ενδιαφέρεται για τις συνθήκες ζωής των πολιτών. Θέλει την περικοπή των συντάξεων, την έχει συμπεριλάβει στο πρόγραμμά της με πρόσχημα τη διεθνή δέσμευση της χώρας και τώρα που χάνει το άλλοθί της αποσταθεροποιείται» εξήγησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
«Το αφήγημα, στο οποίο στήριξε όλη την αντιπολιτευτική της τακτική έχει τώρα καταρρεύσει» επισήμανε, συμπληρώνοντας ότι «στην ίδια λογική και με την ίδια αμηχανία ο κ. Μητσοτάκης έσπευσε και αυτός να κάνει παρατήρηση στον επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, που κατεδάφισε το αντιπολιτευτικό του αφήγημα αλλά στέρησε και το άλλοθι για το βαθειά αντικοινωνικό πρόγραμμα της ΝΔ».

«Για τη ΝΔ είναι όλοι ψεύτες...»

Ο κ. Τζανακόπουλος σχολίασε σκωπτικά ότι «για τη ΝΔ, όσοι αναφέρονται στα πραγματικά δεδομένα, είναι ψεύτες» και ειδικότερα πως: «Είναι ψεύτες όσοι λένε ότι η Ελλάδα τελείωσε τη δημοσιονομική προσαρμογή, όσοι λένε ότι δεν υπάρχει τέταρτο μνημόνιο, όσοι λένε ότι η Ελλάδα πήρε μία ουσιαστική λύση στο ζήτημα του χρέους που το καθιστά πλέον βιώσιμο». «Είναι όλοι ψεύτες. Η κυβέρνηση, οι ευρωπαϊκοί θεσμοί, οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης, ο διεθνής Τύπος, οι οικονομικοί αναλυτές» είπε στο ίδιο πνεύμα, για να προσθέσει εξίσου δηκτικά ότι «οι μόνοι που αποκαλύπτουν αυτήν τη διεθνή συνωμοσία εναντίον του κ. Μητσοτάκη, είναι ο κ. Μητσοτάκης και η ηγετική ομάδα της ΝΔ που βρίσκεται γύρω του και τον καθοδηγεί».

«Το πρόγραμμα της ΝΔ είναι νέο μνημόνιο. Θα μείνει στα χαρτιά»

Ο υπουργός Επικρατείας υπογράμμισε ότι αυτοί είναι που «λένε ξεκάθαρα στον ελληνικό λαό ότι το μέλλον του δεν μπορεί παρά να είναι δυσοίωνο. Ότι θα χρειαστεί νέα δημοσιονομική προσαρμογή. Νέο μνημόνιο, νέα μέτρα, νέα καθίζηση μισθών, νέες περικοπές στο κοινωνικό κράτος, περαιτέρω απορρύθμιση της εργασίας, νομιμοποίηση της φοροασυλίας του μεγάλου πλούτου». «Αυτό είναι το πρόγραμμα της ΝΔ» υποστήριξε, το οποίο «δεν χρειάζεται έξωθεν εντολές για να εφαρμοστεί, απλά πιθανόν να έχει ανάγκη έξωθεν εντολές για να αποκτήσει άλλοθι».
Ο κ. Τζανακόπουλος ανέφερε ότι «ο ελληνικός λαός πέρασε πολλά και δεν πρόκειται να επιτρέψει σε αυτό το πολιτικό τερατούργημα να γυρίσει τη χώρα στις εποχές της οικονομικής καθίζησης και της κοινωνικής απελπισίας» και πως «αυτό το πρόγραμμα που οραματίζεται ο κ. Μητσοτάκης για την Ελλάδα θα μείνει στα χαρτιά. Μπορεί μέχρι τις εκλογές να το διανθίσει ακόμη περισσότερο».
«Του προτείνουμε», κατέληξε στην εισαγωγική τοποθέτησή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «αφού θωρεί τις θεσμικές φωνές της Ευρώπης, ψεύτες, λαοπλάνους και συναλλασσόμενους, να απευθυνθεί σε εκείνους με τους οποίους βρίσκεται σε ιδεολογική και πολιτική σύμπλευση: Τον κ. Όρμπαν, τον κ. Κουρτς και όλους όσοι σε τελική ανάλυση οραματίζονται τις σύγχρονες κοινωνίες και την Ευρώπη, όπως ο κ. Μητσοτάκης». «Είναι, άλλωστε, γνωστό ότι ο καλύτερος φίλος του νεοφιλελεύθερου κοινωνικού δαρβινισμού είναι ο μισανθρωπισμός της ακροδεξιάς» σημείωσε ο κ. Τζανακόπουλος.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης