Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

23.7.18

Επιστρέφει εσπευσμένα στην Ελλάδα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας

Επιστρέφει εσπευσμένα στην Ελλάδα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας


Επιστρέφει εσπευσμένα στην Ελλάδα, από τη Βοσνία - Ερζεγοβίνη, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας λόγω των εξελίξεων με τα πύρινα μέτωπα στην Αττική.
Αμέσως μετά την προσγείωσή του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα μεταβεί στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.
Ο Αλέξης Τσίπρας δεν παρέμεινε για το υπόλοιπο πρόγραμμα και τη βράβευσή του στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, λόγω των εξελίξεων στη χώρα μας.
Σημειώνεται ότι μέχρι να ετοιμαστεί το αεροπλάνο του για να επιστρέψει εσπευσμένα στην Ελλάδα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συμμετείχε στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην παλιά Γέφυρα, στο Μόσταρ, μαζί με τους πρωθυπουργούς της πΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ και του Μαυροβουνίου, Ντούσκο Μάρκοβιτς, και με τον πρόεδρο του υπουργικού συμβουλίου της Βοσνίας- Ερζεγοβίνης, Ντενίς Ζβίζντιτς, όπου ο κ. Τσίπρας υπέγραψε τη χάρτα της ειρήνης. Ακολούθως οι ηγέτες πέταξαν λουλούδια στον ποταμό, ενώ στο πλαίσιο παραδοσιακού εθίμου, δύο κολυμβητές βούτηξαν στα νερά.
Ο πρωθυπουργός μετά τη λήξη της τελετής αναχώρησε για την Αθήνα.
Το βραβείο του θα παραλάβει ο Έλληνας πρέσβης στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, ο οποίος θα απευθύνει και ομιλία.


Αλ. Τσίπρας: Παρά τις αντίξοες συνθήκες, θα καταφέρουμε να κάνουμε ότι είναι δυνατό
Το προβληματισμό του για τα τρία πύρινα μέτωπα στην Αττική εξέφρασε από το Μόσταρ της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης, όπου βρίσκεται, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, υπογραμμίζοντας όμως πως «παρά τις αντίξοες συνθήκες θα καταφέρουμε να κάνουμε ότι είναι δυνατό για να τεθούν σε έλεγχο».
«Πριν ξεκινήσω να κάνω μια αναφορά σε μια μεγάλη δυσκολία που αντιμετωπίζουμε στην Ελλάδα και έχει να κάνει με τρία παράλληλα μέτωπα στην Αττική, μια πολύ δύσκολη κατάσταση στην Αττική.
Είμαι σε ανοιχτή επικοινωνία με τους υπουργούς. Όλες οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις επιχειρούν. Θέλω να πιστεύω ότι παρά τις αντίξοες συνθήκες θα καταφέρουμε να κάνουμε ότι είναι δυνατό για να τεθούν σε έλεγχο .
Με προβληματίζουν τα παράλληλα τρία μέτωπα, οι παράλληλες εστίες , η σκέψη μου είναι εκεί» δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης