Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

2.7.18

Συνάντηση Γ. Δραγασάκη με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό και YΠΕΞ της Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας του Βιετνάμ

Συνάντηση Γ. Δραγασάκη με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό και YΠΕΞ της Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας του Βιετνάμ


Οι δυνατότητες ανάπτυξης των οικονομικών σχέσεων Ελλάδας - Βιετνάμ συζητήθηκαν σε συνάντηση που είχε σήμερα ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας & Ανάπτυξης, Γιάννης Δραγασάκης με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών της Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας του Βιετνάμ, Pham Binh Minh, παρουσία αντιπροσωπειών των δύο χωρών.
Στην ελληνική αντιπροσωπεία συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομίας & Ανάπτυξης, Ηλίας Ξανθάκος, ο διευθυντής του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού, Γιώργος Τσίπρας και ο συντονιστής του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥ.Σ.ΟΙ.Π.), Δημήτρης Κοντοφάκας. Στη συνάντηση έλαβε μέρος και ο Πρέσβης της Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας του Βιετνάμ στην Αθήνα, Nguyen Manh Cuong.
Κατά τη συνάντηση πραγματοποιήθηκε ανασκόπηση των σχέσεων των δύο χωρών και εκφράστηκε η κοινή βούληση για να προχωρήσουν ταχύτερα οι διαδικασίες για τη Ναυτιλιακή Συμφωνία και τη Συμφωνία Αποφυγής Διπλής Φορολογίας. Ακόμη, οι δύο πλευρές επισήμαναν τη σημασία της σύναψης της Συμφωνίας Ελευθέρου Εμπορίου μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Βιετνάμ, με τον Αντιπρόεδρο και Υπουργό Οικονομίας & Ανάπτυξης να εκφράζει τη βούληση της Κυβέρνησης να συμβάλει στην επιτάχυνση των διαδικασιών ολοκλήρωσής της, αφού αυτή θα δημιουργήσει ευνοϊκές προϋποθέσεις για αύξηση του διμερούς εμπορίου και των επενδύσεων.
Ο κ. Δραγασάκης και ο κ. Pham Binh Minh διαπίστωσαν ότι οι οικονομικές σχέσεις Ελλάδας και Βιετνάμ βρίσκονται σε ανοδική πορεία, αλλά το επίπεδό τους παραμένει ακόμα χαμηλό, πολύ κάτω από τις δυνατότητες των δύο χωρών. Στο πλαίσιο αυτό, εξετάστηκαν οι προοπτικές ενίσχυσης των διμερών σχέσεων με έμφαση στους τομείς εμπορίου, ναυτιλίας, τουρισμού, αγροδιατροφής και ενέργειας.
Ο κ. Δραγασάκης τόνισε ότι η Ελλάδα εξελίσσεται σε περιφερειακό και διεθνή εμπορικό και διαμετακομιστικό κόμβο. Στην κατεύθυνση αυτή, η εντεινόμενη επενδυτική δραστηριότητα στα λιμάνια Πειραιά και Θεσσαλονίκης, καθώς και το σε εξέλιξη πλάνο αξιοποίησης και αναβάθμισης των συνολικών υποδομών της χώρας (λιμενικών, σιδηροδρομικών, αεροπορικών και οδικών) αναδεικνύουν την Ελλάδα σε πύλη μεταξύ Ευρώπης και Ασίας.
Στην κατεύθυνση αυτή, η στρατηγική της Βαλκανικής Συνεργασίας και Συνανάπτυξης μπορεί να προσφέρει πολλαπλασιαστικά οφέλη στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή, τόσο σε επίπεδο οικονομίας όσο και ευημερίας των λαών.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης