Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

23.8.18

Οι δηλώσεις του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστου Σπίρτζη από τη σημερινή επίσκεψή του στο Μάτι

Οι δηλώσεις του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστου Σπίρτζη από τη σημερινή επίσκεψή του στο Μάτι για την επίβλεψη των έργων αποκατάστασης.


Μέσα σε ένα μήνα από την τραγωδία που ζήσαμε στην Αττική, με εντολή του Πρωθυπουργού, υπάρχει καθημερινή επίβλεψη των εργασιών που πρέπει να γίνουν για την ανάταξη της περιοχής. Να υπενθυμίσουμε ότι μέσα σε τέσσερις ημέρες είχαν γίνει πάνω από 4.900 αυτοψίες με μηδενική γραφειοκρατία, με ελέγχους, έχουν δοθεί σε πάνω από 1.800 οικογένειες έκτακτα βοηθήματα, έχουν ειδοποιηθεί οι υπόλοιπες οικογένειες που δεν είχαν σωστά συμπληρωμένη τη φορολογική τους δήλωση να κάνουν μία συμπλήρωση, προκειμένου να καταβληθούν και σε αυτούς τα χρήματα, έχουν εκκαθαριστεί, έχουν εξεταστεί όλοι οι φάκελοι.
Προχωράμε στην υλοτόμηση με τους συνεταιρισμούς των υλοτόμων σε όλες τις αστικές περιοχές, έχουν ξεκινήσει οι μελέτες και τις πρώτες εβδομάδες του Σεπτέμβρη θα είναι έτοιμες, προκειμένου ο απαραίτητες υπηρεσίες των δασαρχείων να ξεκινήσουν τα έργα της ορεινής αντιπλημμυρικής προστασίας και τα κορμοδέματα.
Εχουν καθαριστεί με τη βοήθεια των ενόπλων δυνάμεων τα ρέματα κατάντη μέσα στις αστικές περιοχές, ενώ την ίδια στιγμή, που ήταν έτσι και αλλιώς προγραμματισμένο, θα ολοκληρωθούν οι μελέτες και διαγωνισμοί για το μεγάλο ρέμα Ραφήνας και για τα επτά ρέματα της Νέας Μάκρης που εκκρεμούσαν για δεκαετίες. Γίνονται και ξεκίνησαν ήδη οι κατεδαφίσεις, δωρεάν για τους συμπολίτες μας, η συλλογή του αμιάντου, δωρεάν για τους συμπολίτες μας, βγήκαν όλες οι υπουργικές αποφάσεις, υλοποιούνται βήμα - βήμα όσα προβλέπονται στα έκτακτα μέτρα και στα έκτακτα βοηθήματα από το Υπουργείο εργασίας, από το Υπουργείο Παιδείας, από το Υπουργείο Οικονομικών. Γίνονται οι απαραίτητες μελέτες για να βελτιωθούν οι υποδομές, το πράσινο της περιοχής και να μην έχουμε τις στρεβλώσεις που είχαμε στο παρελθόν. Προσπαθούμε να είμαστε δίπλα στους πολίτες κάθε μέρα σε αυτή τη δύσκολη στιγμή και ελπίζω ότι τα έχουμε καταφέρει μέχρι τώρα.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης