Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

31.8.18

«Ο ανασχηματισμός δίνει το μήνυμα ότι έκλεισε μία περίοδος και ανοίγει μία άλλη»

«Ο ανασχηματισμός δίνει το μήνυμα ότι έκλεισε μία περίοδος και ανοίγει μία άλλη»


«Ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης δίνει το μήνυμα ότι έκλεισε μία περίοδος και ανοίγει μία άλλη, κατά τη διάρκεια της οποίας η κυβέρνησή μας απαλλαγμένη από τα μνημονιακά βαρίδια σε έναν βαθμό, αλλά, κυρίως, με μία μεγάλη γνώση και εμπειρία στη διακυβέρνηση της χώρας, θα μπορέσει να ξετυλίξει το πρόγραμμά της και να υλοποιήσει, όσα συγκροτούν τη φυσιογνωμία της, όπως το σχέδιό της υπέρ αδυνάμων, καταπολέμηση της φτώχειας και επανίδρυση του κοινωνικού κράτους (υγεία, παιδεία, κοινωνική προστασία, ασφάλιση και πρόνοια)».
Αυτό δήλωσε, μεταξύ άλλων, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, μιλώντας στο Κανάλι της Βουλής. Παράλληλα, αναφέρθηκε και στη διακυβέρνηση με τους Ανεξάρτητους Έλληνες (ΑΝΕΛ), λέγοντας: «Με τους ΑΝΕΛ έχουμε κάνει μία πολύ έντιμη και καθαρή συμφωνία πάνω σε προγραμματικές θέσεις, τις οποίες υλοποιούμε και συνεχίζουμε».
Στο πλαίσιο της συνέντευξης που παραχώρησε στο Κανάλι της Βουλής, η κ. Φωτίου σημείωσε ότι, το 2019, θα υπάρξει δημοσιονομικός χώρος, πέραν από αυτά που έχουν συμφωνηθεί και η κυβέρνηση θα έχει για πρώτη φορά το δικαίωμα να τον διαθέσει, όπου κρίνει αναγκαίο.
Σχετικά με τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης απάντησε ότι η διαδικασία, η οποία αποτελείται από δύο φάσεις (η πρώτη είναι τον Ιούλιο και η δεύτερη τον Σεπτέμβριο), δεν έχει τελειώσει. Όπως είπε, τον Σεπτέμβριο, οι γονείς που βρουν βρεφονηπιακό σταθμό, θα πάρουν voucher. «Το αντικειμενικό πρόβλημα είναι ότι δεν έχουμε βρεφονηπιακούς σταθμούς σε ορισμένες περιοχές» σχολίασε η κ. Φωτίου, συμπληρώνοντας όμως ότι εξασφαλίστηκαν 15 εκατ. ευρώ από το spending review (εξοικονόμηση δαπανών) και κλήθηκαν όλοι οι δήμοι της Ελλάδος, στους οποίους γνωστοποιήθηκε ότι θα λάβουν 50.000 ευρώ για την ίδρυση ενός βρεφονηπιακού σταθμού ή 75.000 ευρώ για την ίδρυση δύο βρεφονηπιακών σταθμών. «Μέχρι σήμερα, έχουν ανταποκριθεί 130 δήμοι» τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, επισημαίνοντας ότι έχει δοθεί παράταση, μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης