Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

6.9.18

«Η δημόσια διοίκηση είναι η κινητήρια δύναμη για την ανάπτυξη και το κοινωνικό κράτος»

«Η δημόσια διοίκηση είναι η κινητήρια δύναμη για την ανάπτυξη και το κοινωνικό κράτος»

Έχουν γίνει σημαντικά βήματα εκσυγχρονισμού του Δημοσίου, αλλά έχουμε μπροστά μας ακόμα πάρα πολύ δρόμο για να πούμε ότι η δημόσια διοίκηση εξυπηρετεί τον πολίτη, τη μικρομεσαία επιχείρηση και συνολικά την οικονομία. Γιατί η δημόσια διοίκηση πρέπει να είναι δίπλα στον πολίτη, αλλά πρέπει να είναι και η κινητήρια δύναμη για την αναπτυξιακή διαδικασία και για το κοινωνικό κράτος». Αυτό ανέφερε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, σε συνέντευξή της στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.
Απαντώντας στην προσπάθεια απαξίωσης του Δημοσίου από νεοφιλελεύθερους κύκλους, η αρμόδια υπουργός σημείωσε ότι «είναι άλλο να λέμε ότι υπάρχουν παθογένειες που πρέπει να αντιμετωπίσουμε ή να αξιοποιήσουμε τις νέες τεχνολογίες που προσφέρουν διαφάνεια και ταχύτητα στη λειτουργία του Δημοσίου και άλλο να λέμε ότι δεν χρειαζόμαστε τη δημόσια διοίκηση. Διότι δεν μπορεί να υπάρξει δημοκρατική λειτουργία σε καμία χώρα αν δεν υπάρχει μία αποτελεσματική δημόσια διοίκηση που να στηρίζει την ανάπτυξη, τους θεσμούς και το κοινωνικό κράτος».

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης