Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

13.9.18

Στην Κωνσταντινούπολη ο Μ. Μπόλαρης

Στην Κωνσταντινούπολη ο Μ. Μπόλαρης


Επίσκεψη στην Κωνσταντινούπολη πραγματοποίησε χθες ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα Θρησκευμάτων, Μάρκος Μπόλαρης. Συγκεκριμένα, ο κ. Μπόλαρης επισκέφτηκε το Οικουμενικό Πατριαρχείο, το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας και το Σισμανόγλειο Μέγαρο.
Στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, ο υφυπουργός Εξωτερικών είχε συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, Βαρθολομαίο, ο οποίος αναφέρθηκε στην πρόσφατη Σύνοδο της Ιεραρχίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου, καθώς και στα ζητήματα που απασχόλησαν τις εργασίες της, ενώ έγινε ανταλλαγή απόψεων πάνω σε τρέχοντα θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της ελληνικής κυβέρνησης.
Στη συνέχεια, στο πλασίο της επίσκεψής του στο Γενικό Προξενείο της χώρας μας και στο Σισμανόγλειο Μέγαρο, ο κ. Μπόλαρης είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από τη γενική πρόξενο, Γεωργία Σουλτανοπούλου, και τον αναπληρωτή συντονιστή Εκπαίδευσης, Σταύρο Γιωλτζόγλου, για θέματα αρμοδιότητας του Προξενείου, τη λειτουργία των εκεί μειονοτικών σχολείων και τις δράσεις του Σισμανογλείου. Ξεναγήθηκε, επίσης, στη βιβλιοθήκη του Σισμανογλείου, όπου φυλάσσεται η πολύτιμη συλλογή σπάνιων τόμων του λόγιου πατέρα της ομογένειας, Μελέτιου Σακκουλίδη.
Τέλος, ο υφυπουργός Εξωτερικών είχε συνάντηση με εκπροσώπους του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Υποστήριξης Ρωμαίικων Κοινοτικών Ιδρυμάτων (ΣΥΡΚΙ), από τους οποίους ενημερώθηκε για θέματα που απασχολούν τα μέλη της ελληνικής μειονότητας στην Κωνσταντινούπολη και ζητήματα λειτουργίας και των μειονοτικών ιδρυμάτων.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης