Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

6.9.18

Δ. Βίτσας: Η Ευρώπη οφείλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων

Δ. Βίτσας: Η Ευρώπη οφείλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων


«Η ελληνική κυβέρνηση και το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής συνεχίζουν σταθερά στον δρόμο της υλοποίησης ενός σύγχρονου ολοκληρωμένου συστήματος υποδοχής και παροχής ασύλου στη χώρα, καλύπτοντας ένα κενό που υφίστατο επί μακρόν στον συγκεκριμένο τομέα πολιτικής», υπογραμμίζει μεταξύ άλλων, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας, σε χαιρετισμό του, στο τρίτο τεύχος του ενημερωτικού δελτίου για το προσφυγικό που εκδίδει η Ειδική Γραμματεία Επικοινωνιακής Διαχείρισης Κρίσεων του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.
Ακόμη ο κ. Βίτσας σημειώνει: «Το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα αποτελεί μία από τις κεντρικές προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσουν με αποτελεσματικότητα οι κοινωνίες μας, δεδομένου ότι όσο συνεχίζονται οι πόλεμοι και η ακραία φτώχεια θα εξακολουθούν να υπάρχουν προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές. Αντιμετωπίζουμε το φαινόμενο των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών στην πραγματική του διάσταση, όχι ως ένα γεγονός μεμονωμένο ή προσωρινό, αλλά ως ένα ζήτημα που θα συνεχίσει να μας απασχολεί στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Είναι γεγονός ότι η Ελλάδα δέχθηκε και εξακολουθεί να δέχεται δυσανάλογη πίεση σε σχέση με τις δυνατότητές της. Κατόρθωσε όμως να ανταποκριθεί καταβάλλοντας διαρκείς προσπάθειες, χωρίς να κάνει παραχωρήσεις σε θέματα αρχής κι ενεργώντας πάντα εντός του πλαισίου του ευρωπαϊκού κεκτημένου και των προβλέψεων του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου».

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης