Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

11.9.18

Ουσιαστική προετοιμασία για το Κυπριακό ζητά ο Ν. Κοτζιάς

Ουσιαστική προετοιμασία για το Κυπριακό ζητά ο Ν. Κοτζιάς


Την ανάγκη να έχει προηγηθεί μία "ουσιαστική και παραγωγική προεργασία" πριν τη διαπραγμάτευση για το Κυπριακό ώστε "να έχουμε δει αν πράγματι υπάρχει θέληση, ικανότητα και δυνατότητα για ουσιαστικές και παραγωγικές λύσεις" υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς κατά τη συνάντησή του με την ειδική απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Τζέιν Χολ Λουτ.
Στο πλαίσιο της συνάντησης η οποία πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών και διήρκεσε δύο ώρες, ο κ. Κοτζιάς εξέθεσε τις ελληνικές απόψεις, όπως εξήγησε στους δημοσιογράφους- μετά την αποχώρηση της κας Λουτ η οποία δεν προέβη σε δηλώσεις. "Της υπογράμμισα ότι το Κυπριακό είναι πριν από όλα ζήτημα κατοχής, της εξέθεσα τις απόψεις μας για τα δικαιώματα Τουρκοκυπρίων και Ελληνοκυπρίων, καθώς και των τριών μικρών μειονοτήτων. Της είπα ότι το κύριο θέμα για τους Ελληνοκύπριους είναι να νοιώθουν ασφαλείς στο νησί τους και κατά συνέπεια την ανάγκη να καταργηθούν οι δύο μικρές συνθήκες, η λεγόμενη συνθήκη συμμαχιών και η λεγόμενη συνθήκη των εγγυήσεων" δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών.
Και πρόσθεσε: "Παραπέρα συζητήσαμε για το πως εμείς βλέπουμε και το χρονοδιάγραμμα και τη μεθόδευση για μία συζήτηση για το Κυπριακό και υπογράμμισα την ανάγκη ότι οποτεδήποτε αποφασίσει ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ να πάμε για μία ουσιαστική συζήτηση και διαπραγμάτευση για το Κυπριακό να έχει προηγηθεί μία ουσιαστική και αποτελεσματική προεργασία, να έχουμε δει αν πράγματι υπάρχει θέληση, ικανότητα και δυνατότητα για ουσιαστικές και παραγωγικές λύσεις" κατέληξε ο Ν. Κοτζιάς.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης