Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

22.10.18

Προϋπολογισμός με μέτρα για το κοινωνικό κράτος

Προϋπολογισμός με μέτρα για το κοινωνικό κράτος

Για πρώτη φορά μετά από οκτώ χρόνια εγκρίνεται προϋπολογισμός που περιέχει μέτρα για το κοινωνικό κράτος και τη στήριξη των μεσαίων και χαμηλών εισοδημάτων», τόνισε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό «News 24/7».
Η κ. Ξενογιαννακοπούλου τόνισε ότι η έγκριση του προϋπολογισμού του 2019 από την ΕΕ πραγματοποιήθηκε πλέον εκτός του πλαισίου του μνημονίου, κάτι που σηματοδοτεί αφενός την επιστροφή «στην κανονικότητα της ευρωζώνης», αφετέρου το ότι «η Ελλάδα ανακτά ξανά το πολιτικό πλαίσιο και το περιθώριο για να καταγράψει το μείγμα πολιτικής που η κυβέρνηση επιθυμεί».
Αυτό επιτρέπει στην κυβέρνηση -πρόσθεσε η υπουργός- να προχωρήσει το επόμενο διάστημα στην υλοποίηση όλων των εξαγγελιών όπως η μη περικοπή των συντάξεων, οι 3.000 μόνιμες προσλήψεις για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και οι 4.500 για την Ειδική Αγωγή, καθώς και η καθιέρωση από 1/1/2019 της αναλογίας προσλήψεων - αποχωρήσεων 1:1, που θα έχει ως αποτέλεσμα να σταματήσει η περαιτέρω συρρίκνωση του Δημοσίου και να δοθεί «νέα ποιοτική δυναμική» από τη νέα γενιά υπαλλήλων.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης