Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

22.10.18

Π. Σκουρλέτης: Κρίσιμο για το μέλλον της Ευρώπης το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών

Π. Σκουρλέτης: Κρίσιμο για το μέλλον της Ευρώπης το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών


Στην κρισιμότητα των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών, στάθηκε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, σε συνέντευξη Τύπου στα Ιωάννινα, με αφορμή τη συνεδρίαση της Περιφερειακής Συντονιστικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ έδωσε το στίγμα και την πρόταση του κόμματος του, σε αυτές τις διαδικασίες.
«Το αποτέλεσμα της μάχης των ευρωεκλογών θα είναι κρίσιμο γιατί θα καθορίσει το μέλλον της Ευρώπης» σημείωσε ο Πάνος Σκορλετης, ενώ τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ως πολιτικός χώρος, «έχει συνειδητοποιήσει ότι δεν αρκεί να μιλάς μόνο για τα προβλήματα της χώρας σου, αν ταυτόχρονα δεν έχεις μια άποψη για το τι γίνεται στην Ευρώπη» και εξήγησε: «Δεν μπορείς να κρύβεσαι, για το ποια Ευρώπη θέλεις, ποιους θεωρείς ως προνομιακούς συμμάχους, ποιες πιστεύεις πως πρέπει να είναι οι κυρίαρχες ευρωπαϊκές στρατηγικές και να μην τις συνδυάζεις με την αντίστοιχη πρόταση που έχεις για τη χώρα σου. Και το λέω αυτό, γιατί μέσα από την κρίση συνειδητοποιήσεις πώς λειτουργεί η Ευρώπη, τις στρατηγικές της και το πώς επηρεάζει το παρόν και το μέλλον και τις δικιάς μας χώρας. Δεν μπορείς να μην ασκείς κριτική στην ανερχόμενη ακροδεξιά στην Ευρώπη, δεν μπορείς να μην έχεις μέτωπο απέναντι στον Όρμπαν, μέτωπο στην αντίληψη που θέλει την Ευρώπη ένα φρούριο, που με τις πολιτικές της αφήνει περιθώριο για την ανάπτυξη ρατσιστικών απόψεων και αντιλήψεων».
Ο κ. Σκουρλέτης τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ για τις επερχόμενες εκλογές θα διατυπώσει «μια συνολική πρόταση για το παρόν και το μέλλον της Ευρώπης». Όπως ανέφερε, σε αυτή την πορεία, θα προσπαθήσει να συντονίσει τις δράσεις του με εκείνες τις δυνάμεις που αντιλαμβάνονται ότι εάν δεν αλλάξει ρότα η Ευρώπη δεν θα έχει μέλλον -όπως τις δυνάμεις της Οικολογίας, προφανώς της δυνάμεις της Ευρωπαϊκής Αριστεράς , αλλά και εκείνες της Ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας.
«Μόνο ένα τέτοιο μέτωπο με την κατάθεση μιας εναλλακτικής πρότασης μπορεί να αποτελέσει ανάχωμα, απέναντι στην άνοδο της ακροδεξιάς» υπογράμμισε και άσκησε κριτική στο ΚΙΝΑΛ λέγοντας: «Είναι λυπηρό πως αυτούς τους προβληματισμούς που απασχολούν ένα μεγάλο κομμάτι της Ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας δεν τους συμμερίζεται το ΚΙΝΑΛ. Αναλίσκεται σε μια αντικυβερνητική προπαγάνδα, εμφανίζει φοβικά σύνδρομα τα οποία το οδηγούν σε μια απομόνωση, ενώ η ηγεσία τού κόμματος, έρμαιο ενός παλιού πολιτικού προσωπικού, ουσιαστικά οδηγείται στο να ετεροκαθορίζεται και να λοξοκοιτάει προς την ΝΔ».
Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στις αυτοδιοικητικές εκλογές, είπε «εμείς θα μιλήσουμε αυτοδιοικητικά, δεν είμαστε εδώ για να ανακοινώσουμε χρίσματα», ενώ επέκρινε τη στάση της αντιπολίτευσης.
«Μου προκαλεί εντύπωση αυτός ο χοντροκομμένος τρόπος εκ μέρους του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όταν ακούω τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος απευθυνόμενος στους νυν αυτοδιοικητικούς, τους εκλεγμένους, να μιλάει σαν να απευθύνεται σε στελέχη του κόμματος του. Αυτό δείχνει παντελή έλλειψη σεβασμού της αυτονομίας της Αυτοδιοίκησης. Όταν δεν σέβεσαι τις ιδιαιτερότητες, την αυτονομία της αυτοδιοίκησης, φαίνεται ότι βάζεις σε δεύτερη μοίρα τις ανάγκες των πολιτών, θέτεις ως προτεραιότητα την εξυπηρέτηση μιας στενά κομματικής αντίληψης και αυτή η λογική είναι καταστροφική», σημείωσε.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης