Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

9.11.18

Ο «Βέρμπαν» (Βέμπερ-Όρμπαν), εκλεκτός του ΕΛΚ και της ΝΔ για την Κομισιόν

Ο «Βέρμπαν» (Βέμπερ-Όρμπαν), εκλεκτός του ΕΛΚ και της ΝΔ για την Κομισιόν

«Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα κάνει μια επιλογή Βέμπερ-Όρμπαν ή καλύτερα "Βέρμπαν", μια επιλογή για στροφή προς τα δεξιά»: αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».
Αναλυτικά, για την επιλογή του Μ. Βέμπερ ως υποψηφίου του ΕΛΚ για την προεδρία της Κομισιόν, σημείωσε: «Ο κ. Βέμπερ είναι η προσωποποίηση των στερεοτύπων που ήταν επίσημη πολιτική για μεγάλο διάστημα και στη Γερμανία, και έβαλαν σε κίνδυνο όλο το ευρωπαϊκό πρότζεκτ». Εξάλλου, «εντός του ΕΛΚ υπήρξε μια πιο μετριοπαθής υποψηφιότητα, του Σκανδιναβού Στουμπ, ο οποίος είχε ζητήσει εμμέσως την αποπομπή του Όρμπαν από το ΕΛΚ. Ο Βέμπερ μπλόκαρε την αποπομπή αυτή και ο Όρμπαν στήριξε ανοιχτά μαζί με τη ΝΔ την υποψηφιότητα Βέμπερ για την Κομισιόν».
Στον αντίποδα, ο κ. Παππάς υποστήριξε ότι «οι προοδευτικές δυνάμεις οφείλουν να τολμήσουν να μιλήσουν για εμβάθυνση της Ευρώπης εκεί που η Δεξιά αποζητά νέες εθνικές αναδιπλώσεις. Να μιλήσουν για αλληλεγγύη εκεί που η Δεξιά ζητά να υπάρχει μια πολιτική στο μεταναστευτικό που δεν συνάδει με τις αξίες της Ευρώπης. Να μιλήσουν για αριστερές προοδευτικές λύσεις, δηλαδή για έναν αριστερό προοδευτικό φεντεραλισμό».
Η ΝΔ σε στρατηγικό αδιέξοδο
Για τα θετικά μέτρα που ψηφίζονται στη Βουλή, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής τόνισε ότι «η ΝΔ είναι σε στρατηγικό αδιέξοδο. Η χώρα διανύει μια νέα φάση, που χαρακτηρίζεται από τις δυνατότητες να εφαρμοστούν τα θετικά μέτρα για την οικονομία. Οι ένστολοι και άλλες κατηγορίες ειδικών μισθολογίων βλέπουν να τους επιστρέφονται τα αναδρομικά, οι αγρότες θα δουν να καταργείται το τέλος επιτηδεύματος, οι ελεύθεροι επαγγελματίες ότι μειώνονται οι ασφαλιστικές εισφορές». Και κατηγόρησε την ΝΔ ότι «επανεφεύρει τον εαυτό της ως μία σκληρή Δεξιά που φλερτάρει με τις ακροδεξιές ατζέντες και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Εντός της χώρας προτείνει ασφαλιστικό τύπου Πινοσέτ, ενώ στην Ευρώπη στηρίζει τον κ. Βέμπερ».
Σύμφωνα με τον υπουργό, «για τρίτη συνεχόμενη χρονιά θα δοθεί κοινωνικό μέρισμα και αυτή η επιλογή θα είναι μια απόδειξη πως αυτή η κυβέρνηση μπορεί και να εξοικονομεί πόρους και να τους διοχετεύει εκεί όπου υπάρχει ανάγκη». Ενώ για το έργο της ψηφιακής διακίνησης εγγράφων στο Δημόσιο επέμεινε ότι «η κορυφαία πρωτοβουλία της κυβέρνησης και του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής αφορά στην ολοκλήρωση του έργου για την ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων, που θα αποτελέσει τη βάση για την Εθνική Ψηφιακή Πύλη. Δηλαδή, τη μία και μοναδική "πύλη" συναλλαγών πολιτών και επιχειρήσεων με το Δημόσιο. Η ψηφιοποίηση των διαδικασιών θα προσδώσει διαφάνεια και θα εξοικονομήσει πόρους και χρόνο».
Ν. Παππάς στο Euractiv: Η άνοδος της ακροδεξιάς στην Ευρώπη χρειάζεται μια προοδευτική ομοσπονδιακή απάντηση
Η εκλογή του Μάρτιν Βέμπερ ως κεντρικού υποψηφίου του Ευρωπαικού Λαϊκού Κομματος (ΕΛΚ) ενόψει των εκλογών για το ευρωκοινοβούλιο τον Μάιο, επιβεβαιώνει τη δεξιά στροφή του ΕΛΚ, δήλωσε επίσης στην ιστοσελίδα Euractiv ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.
Η άνοδος της ακροδεξιάς στην Ευρώπη πρέπει να απαντηθεί με τη δημιουργία μιας προοδευτικής φιλο-Ευρωπαϊκής συμμαχίας, τόνισε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ και πρόσθεσε : «Το ΕΛΚ δεν μπορεί να αντιμετωπίσει αυτήν την κρίσιμη πρόκληση. Η σκληρή συντηρητική δεξιά τάσσεται υπέρ του εθνικιστικού ανταγωνισμού και του εθνικιστικού μίσους».
Σύμφωνα με τον Έλληνα υπουργό, είναι «λυπηρό» το ότι δεν φαίνεται να υπάρχει πολιτική βούληση να αποδράσουμε από πρακτικές και πολιτικές που οδήγησαν την ΕΕ σε μια διαρκή οικονομική και πολιτική κρίση. «Αναμέναμε να εκτιμήσουν ποιο είναι το λάθος στην ΕΕ, γιατί η ακροδεξιά συνεχίζει να ενισχύεται και γιατί αυτή η ρητορική υιοθετείται συχνά από κόμματα του πολιτικού κατεστημένου. Το ΕΛΚ πρέπει να δικαιολογήσει γιατί η ήπειρός μας δεν αναπτύσσεται με τον ρυθμό των ανταγωνιστών της», είπε ο κ. Παππάς.
Στόχος είναι η δημιουργία μιας προοδευτικής συμμαχίας που θα ξεπεράσει το παρωχημένο και αποτυχημένο μοντέλο του νεοφιλελευθερισμού, και θα απωθήσει την ακροδεξιά, οδηγώντας την ΕΕ προς ένα κοινωνικό και δημοκρατικό μοντέλο, τόνισε επίσης. «Όταν μιλάμε για ένα μέτωπο προοδευτικών δυνάμεων, το πράττουμε στη βάση των πολιτικών προτεραιοτήτων. Για αυτό το λόγο, είναι σημαντικό όλες οι δυνάμεις να έχουν λόγο στην ατζέντα που είναι πλέον σαφής και απαιτεί απαντήσεις: πώς θα σταθούμε απέναντι στον νεοφιλελευθερισμό, την ακροδεξιά, το δημοκρατικό έλλειμμα", υπογράμμισε ο Ν.Παππάς.
Ο Έλληνας υπουργός πρόσθεσε ότι ως μέλη της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, «έχουμε σχηματίσει μια στρατηγική συντονισμού με τους Πρασίνους και τους Σοσιαλδημοκράτες». Από σήμερα και για τις επόμενες δύο ημέρες πραγματοποιείται, έτσι, στο Μπιλμπάο το Ευρωπαϊκό Φόρουμ, Προοδευτικών, Οικολογικών και Αριστερών δυνάμεων, προκειμένου να ενισχύσει την ενότητα των προοδευτικών δυνάμεων ενόψει των εκλογών για το ΕΚ. Επιπροσθέτως, στις 27 Νοεμβρίου, μια άτυπη ομάδα ευρωβουλευτών της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς, των Πρασίνων και των Σοσιαλδημοκρατών - Progressive Caucus, διοργανώνει εκδήλωση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Για πρώτη φορά θα συμμετάσχουν όλοι οι πρόεδροι των ευρωομάδων: Ούντο Μπούλμαν (S&D), Σκα Κέλερ (Πράσινοι) και Γκάμπι Τσίμερ (GUE/ NGL).«Είναι σαφές ότι η μόνη λύση για τις προοδευτικές δυνάμεις είναι ο αριστερός φεντεραλισμός. Αυτήν την στιγμή, δεν έχουμε δικαίωμα να επιδείξουμε αναποφασιστικότητα ή διστακτικότητα», προειδοποίησε ο Ν.Παππάς. «Αν οι Αριστερές και Προοδευτικές Δυνάμεις δεν μιλήσουν επιθετικά για την προοπτική εμβάθυνσης της Ευρωπαϊκής ενοποίησης, θα δούμε τον εθνικισμό να κερδίζει συνεχώς έδαφος, με ολοένα περισσότερους απογοητευμένους συμπολίτες», κατέληξε ο Ν.Παππάς.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης