Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

6.11.18

Ν. Παππάς: Η συνεργασία Ελλάδας-Εσθονίας θα δημιουργήσει νέα φιλοσοφία για την ψηφιοποίηση των τομέων αιχμής

Ν. Παππάς: Η συνεργασία Ελλάδας-Εσθονίας θα δημιουργήσει νέα φιλοσοφία για την ψηφιοποίηση των τομέων αιχμής


Σε στενότερη συνεργασία, ώστε Ελλάδα και Εσθονία να καταστούν πρότυπο συνεργασίας και παραγωγής κοινών έργων στον ψηφιακό τομέα, συμφώνησαν ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς και ο υπουργός Επιχειρηματικότητας και Τεχνολογίας της Πληροφορίας της Εσθονίας, Ρενε Ταμιστ (Rene Tammist), σε συνάντηση εργασίας σήμερα στο Ταλίν.
Ο κ. Παππάς, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του υπουργείου ΨΗΠΤΕ, παρουσίασε τα σημαντικά έργα που σχεδιάζει και υλοποιεί η χώρα μας, όπως τον ψηφιακό μετασχηματισμό του γεωργικού τομέα, το κεντρικό σύστημα διακίνησης εγγράφων μεταξύ 21.000 φορέων του Δημοσίου και τις ψηφιακές υπογραφές και το πληροφοριακό σύστημα παρακολούθησης κυκλοφορίας εντύπων (Barcode).
Από την πλευρά του, ο κ. Tammist αναφέρθηκε στα στοιχεία και τις δράσεις εκείνες που έχουν καταστήσει την Εσθονία «χώρα-πρότυπο» στον ψηφιακό μετασχηματισμό, ενώ έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το πρόγραμμα ψηφιακού μετασχηματισμού του γεωργικού τομέα που υλοποιεί η χώρα μας.
Εξάλλου, οι δύο υπουργοί συμφώνησαν η έναρξη της στενότερης συνεργασίας να υλοποιηθεί με την επίσκεψη του Rene Tammist και εξειδικευμένων -στα ψηφιακά έργα- συνεργατών του στην Αθήνα το προσεχές διάστημα, αναφέρει η ανακοίνωση.
«Η συνεργασία Ελλάδας-Εσθονίας, μέσα από την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και την ολοκλήρωση κοινών έργων, θα δημιουργήσει μια νέα φιλοσοφία σχετικά με την ψηφιοποίηση των τομέων αιχμής», τόνισε μετά τη συνάντηση ο Νίκος Παππάς, ενώ ο Rene Tammist σημείωσε: «Από μια τέτοια συνεργασία θα προκύψουν πολύ καλά και θετικά αποτελέσματα για τα δύο -και όχι μόνο- μέρη».
Νωρίτερα, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ πραγματοποίησε επίσκεψη στο Κέντρο Μητρώων και Πληροφοριών της Εσθονίας, όπου ενημερώθηκε για τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας του κόμβου διαλειτουργικότητας της εσθονικής δημόσιας διοίκησης, στον οποίο στηρίζεται η ηλεκτρονική διακυβέρνηση στη χώρα και η παροχή ψηφιακών υπηρεσιών σε πολίτες και επιχειρήσεις.
Τον υπουργό στην επίσκεψή του στο Ταλίν της Εσθονίας συνόδευσαν ο γενικός γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής του Υπουργείου, Στέλιος Ράλλης και ο ειδικός σύμβουλος του υπουργού, Κωνσταντίνος Αγόρης.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης