Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

20.11.18

ΠτΔ: Τα δικαιώματα των παιδιών είναι κατεξοχήν ζήτημα πολιτισμού

ΠτΔ: Τα δικαιώματα των παιδιών είναι κατεξοχήν ζήτημα πολιτισμού

Η Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού είναι κατ’ εξοχήν ζήτημα πολιτισμού, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής στο Προεδρικό Μέγαρο παρουσία της υπουργού Πολιτισμού Μυρσίνης Ζορμπά και της εισαγγελέως Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου.
Στην ειδική τελετή τιμήθηκε η Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού και παραβρέθηκαν μαθητές και εκπαιδευτικοί από το 87ο Δημοτικό Σχολείο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Αθήνας, το Μουσικό Γυμνάσιο Ιλίου και το 1ο ΕΠΑΛ της Σιβιτανιδείου Σχολής.
Ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ότι μια Πολιτεία δείχνει στον ύψιστο βαθμό τον πολιτισμό της, όταν συμπεριφέρεται με τον τρόπο που πρέπει στο παιδί, την ώρα που αρχίζει να δημιουργεί την προσωπικότητά του, και το προετοιμάζει για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του μέλλοντος και τον πραγματικό κόσμο που είναι γεμάτος αντιφάσεις. Αναφέρθηκε, επίσης, στα τεράστια προβλήματα, που αντιμετωπίζουν σήμερα τα παιδιά, ακόμα και στις πιο προηγμένες χώρες και υπογράμμισε την ανάγκη συνεργασίας της Πολιτείας, της οικογένειας και των οργανώσεων για την προστασία, των Δικαιωμάτων των Παιδιών, σημειώνοντας ότι η διαμόρφωση του χαρακτήρα τους, είναι το μεγαλύτερο χρέος που έχουμε.
Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Παυλόπουλος υπενθύμισε ότι η 20ή Νοεμβρίου ως ημέρα αφιερωμένη στα Δικαιώματα του Παιδιού χρησιμεύει στην Παγκόσμια Κοινότητα ως διαρκής υπενθύμιση της υποχρέωσής της, να διασφαλίζει την προστασία και την ανάπτυξη της παιδικής ηλικίας σε συνθήκες ειρήνης, ευημερίας, ελευθερίας, δικαιοσύνης και ίσων ευκαιριών.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης