Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

15.11.18

Αν. Πετρόπουλος: Ισχυροποιούμε ακόμη περισσότερο το δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης

Αν. Πετρόπουλος: Ισχυροποιούμε ακόμη περισσότερο το δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης


«Διατηρούμε ισχυρό και ισχυροποιούμε ακόμη περισσότερο το δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης. Τα Ταμεία Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΤΕΑ), ως τμήμα της οικονομίας, μόνο συμπληρωματικά μπορούν να εξυπηρετούν ανάγκες, υποβοηθώντας το σύστημα της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης». Αυτό υπογράμμισε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Αναστάσιος Πετρόπουλος, μιλώντας σε ημερίδα της Prudential Actuarial Solutions και της Swiss Re, με θέμα τη θωράκιση των Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης.
«Δεν μπορούμε να δεχτούμε υποχώρηση του δημόσιου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, για να ευνοηθεί η επαγγελματική ασφάλιση» τόνισε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων ότι η επαγγελματική ασφάλιση είναι συμπληρωματική. «Οι επιχειρήσεις και οι συλλογικοί φορείς να διευκολυνθούν με ένα πλαίσιο που θα ευνοήσει συλλογικές συμφωνίες προς αυτήν την κατεύθυνση» διευκρίνισε ο κ. Πετρόπουλος.
Παράλληλα, είπε ότι το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, διευκολύνει την προοπτική βελτίωσης της λειτουργίας των Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης, τη βιωσιμότητά τους σε συνάρτηση με το διαχειριστικό κόστος, τις ενοποιήσεις σε κλαδικό επίπεδο, καθώς και πρωτοβουλίες για την ανάπτυξή τους σε επαγγελματικούς κλάδους οι οποίοι δεν έχουν πλαίσιο ασφάλισης τόσο ευρύ, όσο μπορούν να παρέχουν τα ΤΕΑ.
Τέλος, ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης τόνισε τη συνταγματική υποχρέωση που έχει αναλάβει το κράτος για την εγγύηση των παροχών της κοινωνικής ασφάλισης, υπογραμμίζοντας ότι η αποχώρηση που προαναγγέλλει η ΝΔ, «μέσω του σχεδίου της για το ασφαλιστικό, είναι πολιτική και συνταγματική παραίτηση από τη δημόσια ευθύνη για την κάλυψη της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης». «Η ΝΔ προαναγγέλλει την πλήρη αποδόμηση του συστήματος της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης. Οι μειώσεις των εισφορών που έχει προαναγγείλει από το 20% στο 15% είναι βέβαιο ότι θα φέρουν ένα έλλειμμα το οποίο δεν θα μπορεί να αντιμετωπιστεί, παρά μόνο με περικοπές συντάξεων» κατέληξε.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης