Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

21.11.18

Συνάντηση Χρ. Σπίρτζη με υψηλόβαθμα στελέχη της Παγκόσμιας Τράπεζας

Συνάντηση Χρ. Σπίρτζη με υψηλόβαθμα στελέχη της Παγκόσμιας Τράπεζας


Η προώθηση της συνεργασίας και η συμβολή του International Finance Corporation (IFC) της Παγκόσμιας Τράπεζας, στην υλοποίηση έργων στους τομείς Μεταφορών και Υποδομών, συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχε, σήμερα, ο υπουργός Χρ. Σπίρτζης με εκπροσώπους του IFC και συγκεκριμένα με την Andrea Engel, country manager of IFC και τους John Mantzavinatos, principal investment officer και John Graham, principal industry specialist.
Ο IFC έχει διαδραματίσει τα τελευταία χρόνια σημαντικό ρόλο στην υποστήριξη και προσέλκυση διεθνών επενδυτών, αναφορικά με τη συμμετοχή τους στην ελληνική οικονομία, είτε σε έργα υποδομών, είτε στην ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, στις οποίες από το 2015 ο IFC είναι μέτοχος, στηρίζοντας έμπρακτα την ελληνική οικονομία.
Η συνάντηση, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, πραγματοποιήθηκε σε φιλικό κλίμα, ενώ οι εκπρόσωποι του IFC υπογράμμισαν τον σημαντικό ρόλο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για την οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας, στο πλαίσιο του σχεδιασμού ανάπτυξης των έργων Υποδομής που υλοποιείται αποφασιστικά και του νέου θεσμικού πλαισίου που εφαρμόζεται.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης