Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

14.12.18

Ο προϋπολογισμός σηματοδοτεί την έναρξη της επιστροφής στην κανονικότητα

Ο προϋπολογισμός σηματοδοτεί την έναρξη της επιστροφής στην κανονικότητα


Ο προϋπολογισμός του 2019 σηματοδοτεί την επιστροφή στην κανονικότητα, όπως ανέφερε η υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Μερόπη Τζούφη, μιλώντας νωρίτερα στη Βουλή.
«Μετά από οκτώ χρόνια μνημονιακού χειμώνα, αυτό το σχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού σηματοδοτεί την έναρξη της επιστροφής στην κανονικότητα, σκιαγραφώντας την αποκατάσταση της αξιοπιστίας και την επανένταξη της χώρας στο σύνηθες διεθνές πλαίσιο. Νομίζω εξ ου και ο εθνικιστικός πυρετός της Νέας Δημοκρατίας, επειδή βρίσκεται σε πλήρες στρατηγικό αδιέξοδο» σημείωσε η υφυπουργός Παιδείας και πρόσθεσε: «Ο προϋπολογισμός αυτός σηματοδοτεί την απομάκρυνση από τις πολιτικές της σκληρής λιτότητας, δίνοντας -βαθμιαία και με τρόπο κοινωνικά δίκαιο- χώρο στην ενίσχυση του διαθέσιμου εισοδήματος των νοικοκυριών, στην υποστήριξη της βιώσιμης ανάπτυξης και βέβαια εμβληματικά στην περαιτέρω ανασυγκρότηση του κατεδαφισμένου κοινωνικού κράτους και του συστήματος κοινωνικής προστασίας».
Η κ. Τζούφη ενημέρωσε την εθνική αντιπροσωπεία για όλα όσα έχουν γίνει από το 2015 για την Παιδεία και μίλησε για τις προσλήψεις 4.500 εκπαιδευτικών που θα γίνουν μέσα στο 2019, την προετοιμασία της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης, τη διαμόρφωση νέων δομών μεταγυμνασιακής υποστήριξης ατόμων με σοβαρές αναπηρίες και τη στήριξη της επαγγελματικής εκπαίδευσης.
Ειδικότερα, τόνισε ότι «η επαγγελματική εκπαίδευση απαξιώθηκε με την κατάργηση δεκάδων ειδικοτήτων και τη διαθεσιμότητα εκπαιδευτικών το καλοκαίρι του 2013, όταν στην ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης βρισκόταν ο σημερινός αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας».

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης