Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

22.2.19

Δ. Τζανακόπουλος: Τεράστια η ευθύνη του κ. Μητσοτάκη για την κάλυψη που προσφέρει στην ακροδεξιά

Δ. Τζανακόπουλος: Τεράστια η ευθύνη του κ. Μητσοτάκη για την κάλυψη που προσφέρει στην ακροδεξιά


Τεράστια ευθύνη στη Νέα Δημοκρατία, γιατί με τον λόγο της -και όχι μόνο- έδωσε κάλυψη στον εθνικισμό και στην ακροδεξιά να σηκώσει κεφάλι, καταλόγισε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αντικειμενικά εκφράζει και εκπροσωπεί τον προοδευτικό κόσμο της χώρας. Για την κ. Γεννηματά παρατήρησε ότι μόνη της «πήρε διαζύγιο από την προοδευτική παράταξη» και, κατά συνέπεια «δεν μπορεί να ζητάει τα ρέστα».
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που έδωσε στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κατερίνη, ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε πως η ΝΔ προσφέρει νομιμοποίηση στον εθνικισμό και στην ακροδεξιά με τη «μετατόπιση» που υπήρξε από τότε που ο κ. Σαμαράς αναδείχτηκε στην ηγεσία του κόμματος. «Η μετατόπιση αυτή είναι διαρκής και στην πραγματικότητα βλέπουμε μια μεταμόρφωση της ΝΔ, από ένα κεντροδεξιό φιλελεύθερο κόμμα σε ένα κόμμα υβρίδιο, μεταξύ του πιο ακραίου νεοφιλελευθερισμού και της πιο σκληρής εθνικιστικής δεξιάς», τόνισε και πρόσθεσε: «Ο κ. Μητσοτάκης συνέχισε απολύτως την πολιτική Σαμαρά, για λόγους που έχουν να κάνουν και με το γεγονός ότι εξαρτάται από ακροδεξιά ομάδα του κ. Σαμαρά για να παραμένει στην ηγεσία της ΝΔ. Έχει τεράστια ευθύνη για το ότι νομιμοποίησε, συγκάλυψε, κάλυψε, προστάτεψε αυτές και τις ακροδεξιές και εθνικιστικές ομάδες, όχι μόνο με τον λόγο, αλλά καταλήγοντας ακόμα να υιοθετεί και τις πρακτικές τους».
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε και τη χθεσινή διαμαρτυρία κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, την ώρα που ο ίδιος μιλούσε σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Κατερίνη, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Πιερίας, επισημαίνοντας: «Η εκδήλωση αυτή είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον προοδευτικό κόσμο της Κατερίνης, παρά το γεγονός ότι διάφορα ακροδεξιά στοιχεία προσπάθησαν, όπως και σε άλλες περιοχές της χώρας, να στήσουν ένα σόου μίσους και διχαστικού λόγου. Εμείς προερχόμαστε από έναν πολιτικό χώρο που έχει αποδείξει ότι δεν πρόκειται να τρομοκρατηθεί ούτε να κάνει έστω και ένα βήμα πίσω στη μάχη απέναντι στους εχθρούς της δημοκρατίας και της ελευθερίας. Η ελληνική κυβέρνηση δεν φοβάται και την πολιτική σύγκρουση με τους εκπροσώπους της ακροδεξιάς και του εθνικισμού, αλλά δεν είμαστε διατεθειμένοι να ανταλλάσσουμε συνταγές μαγειρικής και με ανθρωποφάγους».
Σε ερώτηση για την αντίδραση της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά, στην προσπάθεια για τη συγκρότηση του προοδευτικού κοινωνικού μετώπου, ο κ. Τζανακόπουλος απάντησε: «Το ΚΙΝΑΛ, η κ. Γεννηματά, ιδιαίτερα, κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ ότι θέλει να εκφράσει τον προοδευτικό κόσμο της χώρας. Μα αντικειμενικά το κάνει. Ο ΣΥΡΙΖΑ, αυτήν τη στιγμή, αντικειμενικά, εκφράζει και εκπροσωπεί τον προοδευτικό κόσμο της χώρας. Δεν μιλάω μόνο για την Αριστερά, μιλάω για το σύνολο του προοδευτικού κόσμου και αυτό φάνηκε από τον τρόπο με τον οποίο συγκροτήθηκε το μέτωπο υπεράσπισης της Συμφωνίας των Πρεσπών».
«Η κ. Γεννηματά μόνη της πήρε διαζύγιο από την προοδευτική παράταξη», πρόσθεσε και υπογράμμισε: «Μόνη της οδήγησε το ΚΙΝΑΛ να υιοθετήσει την πολιτική ρητορική και την επιχειρηματολογία της Δεξιάς, όχι μόνο στην εξωτερική πολιτική, αλλά σε όλα τα ζητήματα, τα οποία σχετίζονται με το παραγωγικό μοντέλο της χώρας, με τις εργασιακές σχέσεις, με το κοινωνικό κράτος, με τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Εδώ και επτά χρόνια, ίσως και παραπάνω, ο χώρος αυτός έχει ταυτιστεί απολύτως με τη Νέα Δημοκρατία του κ. Σαμαρά και του κ. Μητσοτάκη. Επομένως, δεν είναι και σε θέση να ζητάει και τα ρέστα για το γεγονός ότι σήμερα, πλέον, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αναδειχθεί σε κυρίαρχο πολιτικό φορέα έκφρασης των αναζητήσεων και των προσδοκιών του προοδευτικού κόσμου της χώρας».

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης