Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

21.3.19

Μ. Μπόλαρης: Ισχυρή η βούληση για μεγαλύτερη προσέγγιση με τον Αραβικό Κόσμο

Μ. Μπόλαρης: Ισχυρή η βούληση για μεγαλύτερη προσέγγιση με τον Αραβικό Κόσμο


Τη βούληση της κυβέρνησης να εντείνει τις προσπάθειες για μεγαλύτερη προσέγγιση και επαφές με τον αραβικό κόσμο, εξέφρασε σε χαιρετισμό του στην ημερίδα του Ελληνο-Αραβικού Επιμελητηρίου με θέμα «Doing Business in the Arab World», ο υφυπουργός Εξωτερικών Μάρκος Μπόλαρης. Δήλωσε, μάλιστα, απόλυτα βέβαιος για τη μεγάλη προστιθέμενη αξία που μπορεί να παραχθεί προς αμοιβαίο όφελος.
Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, ανέφερε κατά πρώτο λόγο τα τριμερή σχήματα συνεργασίας και εξήγησε: «Αποσκοπούν τόσο στην προαγωγή της συνεργασίας επί θεμάτων οικονομικών, εμπορικών και τεχνικών όσο και στην εμπέδωση των αρχών της ειρήνης και της ασφάλειας, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στην ενίσχυση της γεωπολιτικής σταθερότητας στην ευαίσθητη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και ευρύτερα». Πρόσθεσε ότι «τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα, με συνεπή προεργασία, προχωρά, κατά προτεραιότητα και με γνώμονα τη γειτνίαση και την ιστορία, στη διοργάνωση διμερών, στοχευμένων επιχειρηματικών αποστολών στον νότο της Μεσογείου και στην ευρύτερη Μέση Ανατολή». Στο πλαίσιο αυτό, εξήρε τη θέση που κατέχουν οι μικρομεσαίες και νεοφυείς επιχειρήσεις και εν γένει η καινοτόμος επιχειρηματικότητα στους τομείς της ενέργειας, των μεταφορών και των νέων τεχνολογιών.
Παράλληλα, προέτρεψε τους επιχειρηματίες του αραβικού κόσμου να αναζητήσουν συνέργειες με τις ελληνικές επιχειρήσεις στη χώρα μας και στα αραβικά κράτη.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης