Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

1.3.19

Συνάντηση "Ανάπλασης Αθήνας Α.Ε." με το Δ.Σ. του Πανελλήνιου Συλλόγου Ιδιοκτητών Διατηρητέων Κτιρίων και Μνημείων

Συνάντηση "Ανάπλασης Αθήνας Α.Ε." με το Δ.Σ. του Πανελλήνιου Συλλόγου Ιδιοκτητών Διατηρητέων Κτιρίων και Μνημείων

Συνάντηση με το διοικητικό συμβούλιο του Πανελλήνιου Συλλόγου Ιδιοκτητών Διατηρητέων Κτιρίων και Μνημείων πραγματοποίησε σήμερα ο Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της «Ανάπλασης Αθήνας Α.Ε.» κ. Νίκος Μπελαβίλας, συνεπικουρούμενος από τα μέλη της τεχνικής ομάδας του Οργανισμού, στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης για τα προγραμματισμένα έργα αναμόρφωσης της πρωτεύουσας.
Μεταξύ άλλων, συζητήθηκε το θέμα των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι μικροϊδιοκτήτες εγκαταλελειμμένων κτιρίων που επιθυμούν να τα αποκαταστήσουν, τα προβλήματα γραφειοκρατίας με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι καθώς επίσης και η κωλυσιεργία των αρμόδιων υπηρεσιών που εκδίδουν τις σχετικές εγκρίσεις.
Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου κ. Νίκος Χαρκιολάκης, πλαισιωμένος από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου Λιάνα Παλαιολόγου, Αντώνη Ιωακειμίδη και Μαργαρίτα Θωμάκου, κατέθεσε προτάσεις για την αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου στην κατεύθυνση του ενιαίου τρόπου εκπόνησης μελετών για τα ιστορικά κτίρια, αλλά και για την εξασφάλιση αναπτυξιακών κινήτρων προκειμένου τα εν λόγω ακίνητα να αποκατασταθούν και να επαναχρησιμοποιηθούν.
Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού κ. Νίκος Μπελαβίλας δήλωσε ότι θα μεταφέρει όλες τις κατατεθείσες προτάσεις στους συναρμόδιους εποπτεύοντες υπουργούς, με την «Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε.» να συμμετέχει στην προσπάθεια αξιοποίησης των δεκάδων ερειπωμένων ακινήτων του Δημοσίου. Τέλος, εγγυήθηκε ότι θα αναζητηθούν το συντομότερο τρόποι συνεργειών, προκειμένου να υλοποιηθούν δράσεις προς τη σωστή κατεύθυνση για την αποκατάσταση όλου αυτού του αποθέματος που διαδραματίζει ρόλο στην αναβίωση του ευρύτερου ιστορικού κέντρου της Αθήνας.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης