Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

15.3.19

Αλ. Τσίπρας: Προϋπόθεση για την ανάπτυξη η ενίσχυση της εργασίας

Αλ. Τσίπρας: Προϋπόθεση για την ανάπτυξη η ενίσχυση της εργασίας


Σημαντικό άνθρωπο με διεθνή ακτινοβολία, που πριν από 13 χρόνια και κόντρα στις προβλέψεις πήρε τα ηνία της χώρας του και προχώρησε στη δίκαιη διανομή του παραγόμενου πλούτου και στην παραγωγή νέου, χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας τον Πρόεδρο της Βολιβίας, Έβο Μοράλες, στη διάρκεια των κοινών δηλώσεων, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής τους στο Μέγαρο Μαξίμου. Αλ. Τσίπρας: Το νήμα του κοινού αγώνα των λαών απέναντι σε κάθε μορφής καταπίεση να το πιάσουμε όλοι μαζί
Απέναντι στον ακραίο νεοφιλελευθερισμό και την ακροδεξιά οι προοδευτικές δυνάμεις και ηγεσίες οφείλουν να συντονίζονται
Απέναντι στους κινδύνους της κυριαρχίας ενός ακραίου νεοφιλελευθερισμού και της ανόδου της ακροδεξιάς, του εθνικισμού και του ρατσισμού, οι προοδευτικές δυνάμεις, οι προοδευτικές ηγεσίες του κόσμου οφείλουν να είναι πιο κοντά και να συντονίζουν τις προσπάθειες τους επισήμανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Τόνισε πως στο πλαίσιο αυτό ο ίδιος θα στηρίξει την πρωτοβουλία του Προέδρου της Βολιβίας Έβο Μοράλες να πραγματοποιηθεί στη χώρα του συνάντηση ηγετών και αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων από την Ευρώπη και τη Λατινική Αμερική με στόχο τη δημιουργία ενός Διεθνούς Φόρουμ διαλόγου και επικοινωνίας των προοδευτικών δυνάμεων.
Μετά την επανεκλογή του τον Οκτώβριο θα επισκεφθεί τη Βολιβία, δήλωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός
Το γεγονός ότι τον Οκτώβριο θα γίνουν εκλογές στην Ελλάδα αλλά και στη Βολιβία επισήμανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Και αφού εξέφρασε την πεποίθησή του ότι θα επανεκλεγεί πρωθυπουργός είπε ότι θα έχει και την ευκαιρία να επισκεφθεί τη Βολιβία.
Προϋπόθεση για την ανάπτυξη η ενίσχυση της εργασίας 
Προϋπόθεση για την ανάπτυξη η ενίσχυση της εργασίας, τόνισε ο Ελληνας πρωθυπουργός στις κοινές δηλώσεις του με τον Έβο Μοράλες, ο οποίος νωρίτερα είχε επισκεφτεί και ξεναγηθεί στο μουσείο της Ακρόπολης  «Οσο προχωράμε στην έξοδο από την κρίση, τόσο θα ελαφρύνουμε τη φορολογική επιβάρυνση των μεσαίων στρωμάτων», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Τόνισε πως αυτή είναι η διαφορά μιας προοδευτικής διακυβέρνησης από μια νεοφιλελεύθερη διακυβέρνηση, η οποία προκειμένου να στηρίξει τις ελίτ, προκειμένου να μειώσει τη φορολογία των πλουσίων, προχωρά σε μια καταστροφική πολιτική για τις πλατιές μάζες, για τους πολλούς.
Κατά των εξωτερικών παρεμβάσεων στη Βενεζουέλα και υπέρ του διαλόγου με σκοπό να βρεθεί λύση, τάχθηκαν ο Αλ. Τσίπρας και ο Ε. Μοράλες
Κατά των εξωτερικών παρεμβάσεων στη Βενεζουέλα και υπέρ του διαλόγου, με σκοπό να βρεθεί λύση και να αποφευχθεί ο κίνδυνος εμφύλιας σύρραξης τάχθηκαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Πρόεδρος της Βολιβίας Έβο Μοράλες, στη διάρκεια των κοινών δηλώσεων προς τους δημοσιογράφους.
Ο μόνος δρόμος για την εκτόνωση της κρίσης είναι οι διπλωματικές πρωτοβουλίες, είπε ο κ. Τσίπρας και σημείωσε: «Η μόνη προοπτική τις επόμενες μέρες είναι ο διάλογος ανάμεσα στις δύο πλευρές, κυβέρνηση και αντιπολίτευση, να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι του διαλόγου προκειμένου να αποφευχθεί η κλιμάκωση της κρίσης και ενδεχομένως μια αιματηρή εμφύλια σύγκρουση. Κι αυτό προϋποθέτει ένα χρονοδιάγραμμα που θα οδηγήσει σε εκλογές ελεύθερες και δημοκρατικές».
Σε αυτό το πλαίσιο θα δραστηριοποιηθεί και η ελληνική πλευρά είπε ο πρωθυπουργός και υπογράμμισε: «Είμαστε και θα είμαστε απέναντι σε οποιαδήποτε απόπειρα στρατιωτικής επέμβασης ή στρατιωτικής λύσης, διότι πιστεύουμε ότι η μόνη διέξοδος για τους λαούς είναι η δημοκρατία και η δική τους κυριαρχία».
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Βολιβίας επισήμανε ότι σε καμιά περίπτωση οι εξωτερικές παρεμβάσεις, όπου έγιναν, δεν έλυσαν προβλήματα.
Με τη διακυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα είδαμε όλοι ότι πολύ γρήγορα κατάφερε η Ελλάδα να σταθεί στα πόδια της, δήλωσε ο Μοράλες
Τα συγχαρητήρια του στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα έδωσε ο Πρόεδρος της Βολιβίας, Έβο Μοράλες, επειδή, όπως είπε, με τη διακυβέρνησή του κατάφερε πολύ γρήγορα να σταθεί η Ελλάδα στα πόδια της και να προχωρήσει μπροστά.
«Πριν από την άνοδο του αδελφού Αλέξη Τσίπρα στην εξουσία στην Ελλάδα, στη Λατινική Αμερική επικρατούσε η αντίληψη ότι η Ελλάδα ταλανιζόταν από σοβαρότατα οικονομικά και άλλα προβλήματα. Αυτή η καταιγιστικά αρνητική εικόνα εξαφανίστηκε σταδιακά και προοδευτικά στα μέσα επικοινωνίας της Λατινικής Αμερικής για την Ελλάδα. Με τη διακυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα καταλάβαμε και είδαμε όλοι ότι πολύ γρήγορα κατάφερε η Ελλάδα να σταθεί στα πόδια της και να προχωρήσει μπροστά χάρη στο τιμόνι που κρατούσες εσύ αδελφέ, φίλε, Αλέξη, και θέλω να σε συγχαρώ θερμότατα για αυτή σου την επιτυχία», είπε ο κ. Μοράλες απευθυνόμενος στον Έλληνα πρωθυπουργό, στη διάρκεια των κοινών δηλώσεων προς τους δημοσιογράφους.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης